30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Tartışma düelloya dönüştü

Kısa süre önce Demokrat Partiye katılan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin düzenlediği basın toplantısında Aydın İl Genel Meclisi Başkanı ve AK Parti eski İl Başkanı İsmail Hakkı Eser’in eleştirilerine cevap verdi.

Demokrat Parti Aydın İl Başkanı Engin Polat ve Demokrat Partili Belediye Meclis üyesi Nural Pekgüzel’in da katıldığı basın toplantısında Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser’in basında çıkan “İkinci sınıf ve tatlı su demokratları” sözlerini hoş karşılamadığını belirten İlhami Ortekin Eser’in ifadelerini ‘Bu bir meczupluktur’ sözleri ile yanıtladı. Partileri demokrasinin olmazsa olmazları olarak gördüğünü ifade eden Ortekin açıklamasında “Partilerin yok olmasına istemek diktatörlük hevesidir. Siyasi partiler kamu görevi yapar. Muhalefetsiz gül bahçesi isteyenler dikenli gül bahçesinde boğulurlar. Bu arkadaşın yüreği yetiyorsa 17 Ocak’ta İstasyon Meydanı’nda Genel Başkanımız Süleyman Soylu’nun da katılacağı Belediye Başkan adaylığının açıklanacağı mitinge gelerek kalbi sıkışmayacaksa halkın coşkusunu görsün. Üstelik bu arkadaşın artık İl Başkanlığı vasfı yok. Aydın İl Genel Meclisi Başkanı yani tarafsızlığını koruması gereken bir makamda” dedi.


Aydındaki Belediye Başkan adaylarının da net olarak ortaya çıkmamasını değerlendiren İlhani Ortekin bunun sebebinin diğer adayların tam olarak hazır olmamalarına bağladı. Belediye Başkanı İlhami Ortekin adaylığının açıklanacağı 17 Ocak Cumartesi günü birkaç tesisi de hizmete açacaklarını ifade ederek “ Bunlardan biri 10 Milyon 117 bin TL’ye maliyeti olan Pis Su Arıtma Tesisi’nin açılışı. Cumartesi 10:30’da ki bu açılışın ardından 11:30’da Adnan Menderes Mahalle Konağımızı da hizmete sokacağız. Bu açılış törenlerimizin siyasi bir yönü kesinlikle yok. Sadece simgesel tesisler olduğu için halkın sahiplenmesi sağlamak amacı ile açılış törenleri düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 13:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?