20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

'Tasarrufu elden bırakmayın'

Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklıktan sonra Aydın’da bu sezon etkili olan yağışların çiftçiyi sevindirdiğini söyledi.

Barajların doluluk oranının geçen yıllara oranla sevindirici boyutlarda olduğunu kaydeden Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, “Suyumuz yeterli olsa da çiftçilerimizin tasarrufu elden bırakmamasın. Önümüzdeki yıllar da düşünülerek çiftçilerimizi vahşi sulama yöntemlerini terk ederek yağmurlama ve damlama sistemlerine geçmelerini öneriyoruz” dedi.

Geçen yıl neredeyse kuruma aşamasına gelen barajların bu yıl ciddi oranda su tuttuğunu ve önümüzdeki sezonda herhangi bir su sıkıntısının görülmediğini ifade eden Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, "2007 ve 2008 yılında kurak bir dönem geçirdik. Bu yıl şimdilik herhangi bir sıkıntı görülmüyor. Çine Barajı’nın da bir an önce tamamlanması ile Aydın’da normal şartlarda su sıkıntısı yaşanmayacağına inanıyoruz” dedi.

Posacı bu hafta yapılan ölçümlere göre Adıgüzel barajı’nın yüzde 51, Kemer Barajı’nın yüzde 95, Topçam barajı’nın yüzde 89, Yalakavak Barajı’nın yüzde 92 oranında doluluğa sahip olduğunu ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 13:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?