20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Taşgetiren’e büyük ilgi

AYDIN’DA ‘İSLAM-I AŞK İLE YAŞAMAK’ KONFERANSI

Aydın İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (AYİMDER) ve İlim Yayma Cemiyeti Aydın Şubesi tarafından düzenlenen ve gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren’in konuşmacı olarak katıldığı “İslam-ı Aşk İle Yaşamak” konulu konferans büyük ilgi gördü.

Aydın Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa Vali Hüseyin Avni Coş, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, BBP Aydın İl Başkanı Mehmet Yeter, BBP Merkez İlçe Başkanı Ertan Gökçe, SP Merkez İlçe Cemalettin Esgin, AYİMDER Başkanı Muzaffer Sönmez ve İlim Yayma Cemiyeti Aydın Şubesi Başkanı Mücahit Çalışkan ile çok sayıda davetli katıldı.

AYİMDER Başkanı Sönmez ve İlim Yayma Cemiyeti Aydın Şubesi Başkanı Çalışka’ın dernek çalışmaları hakkında bilgi vermesinden sonra kısa bir konuşma yapan Vali Coş, sivil toplum kuruluşlarının milli birlik ve bütünlük ile toplumun aydınlanmasına vereceği katkının çok önemli olduğunu dile getirdi.

Daha sonra kürsüye gelen Ahmet Taşgetiren de, “Müslüman, her an aşk ile yeniden şehadet kelimesini getirmişçesine taze bir ilişki ile İslam’ı yaşamalıdır. Müslüman, hayatının her noktasında İslam’ı yaşamalıdır. Zira İslam ile Müslüman’ın ilişkisi, bir hobi olayı değildir ki canı sıkıldığında sıkıntısını gidermek için onunla ilgilensin. Günümüz insanının yaşadığı sorunlarının tümün ‘İslam insanı’ olamamaktan kaynaklanıyor. Dün cahiliye devrinde kız çocuğu babası olmaktan dolayı yüzü kızaranlar, bu yüz kızartıcı olaydan kurtulmak için onları diri diri kuma gömerlerdi. Bu gün ise gelişen teknoloji ile onlara daha ana rahmindeyken müdahale etmekte ve yaşamlarına son vermektedir. Bunun içindir ki Modern Çin’de yüz milyon kız çocuğunun akıbeti daha ana rahminde iken ölümle sonuçlanmaktadır. Ya da aynı insan Hiroşima ve Nagazaki de bir parmak hareketiyle bir anda yüz binlerce insanın hayatına son verebilmektedir” dedi.

“Müslüman’ın İslam’a olan bağlılığı, aşk seviyesinde olmalıdır” diyen Taşgetiren, “İslam’da kalmaya ısrar etmeliyiz. Ya da imanımız, kurtuluş savaşı sırasında Kahramanmaraş’ta, İngiliz askerlerinin yerini doldurmaya çalışan Fransız askerlerini karşılamak için davulcu arayan ermeni komitacı liderinin, bizim roman çeri başı Halil Ağa’daki İslam aşkı seviyesinde olmalıdır. Komitacı, Halil Ağa’nın davulcu bulmasını, gerekirse davulunun kasnağını altınla dolduracağını söyler. Fakat bütün yoksulluklarına rağmen Halil Ağa, ‘Bu din meselesidir beyim, ben Fransız askerlerine davul çalamam’ ifadesindeki samimi İslam’ı bulmalıyız. Hâlbuki günümüz Müslüman’ı birilerinin davulunu çalmak için çırpınıp durmaktadır” şeklinde konuştu.

Aydınlıların yoğun ilgi gösterdiği konferansın sonunda AYİMDER Başkanı Muzaffer Sözmen, gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren’e Aydın’a özgü çeşitli hediyeler takdim etti.

AYDIN’DA ‘İSLAM-I AŞK İLE YAŞAMAK’ KONFERANSI
AYDIN’DA ‘İSLAM-I AŞK İLE YAŞAMAK’ KONFERANSI
AYDIN’DA ‘İSLAM-I AŞK İLE YAŞAMAK’ KONFERANSI
AYDIN’DA ‘İSLAM-I AŞK İLE YAŞAMAK’ KONFERANSI
AYDIN’DA ‘İSLAM-I AŞK İLE YAŞAMAK’ KONFERANSI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 14:02:00
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 16:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?