31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Tatbikat gerçeği aratmadı

HASTANEDE GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI

Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Aydın Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen yangın tatbikatı, gerçek sahneleri aratmadı.

Devlet Hastanesi güney kısmında yapılan tatbikatta, yangın söndürme teknikleri, yüksek katlardan kurtarma ve tahliye, lpg-akaryakıt yangınlarına müdahale, yangın söndürme cihazlarının tanıtımı ve kullanımı konusunda teknik bilgiler verildi.

Tatbikata Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Niyazi Kocakaplan, Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Sivil Savunma Uzmanı Rafet Köse ve hastane personeli katıldılar. Gerçeği aratmayacak şekilde yapılan tatbikatta, itfaiye ekipleri hastanenin 7. ve 3. katlarından merdivenle ve halatla hasta tahliyesi yaptılar. Tatbikat esnasında hastane personeli bahçeden, hastalar ise pencerelerden yangın tatbikatını ve hasta tahliye işlemlerini dikkatle takip ettiler.

Hastalar bina içerisinden kurtarıldıktan sonra hastane bahçesinde ateş yakıldı. Yakılan ateşin yangın tüpleriyle nasıl söndürüleceğinin anlatıldığı tatbikatta, hastane personeli yangın tüpleriyle ateşi söndürerek deneyim kazandı.

Hastane personeli itfaiye ekiplerinin başarılı çalışmasını alkışlarken, tatbikat gereği de olsa hastaneyi ve kendilerini bir felaketten kurtaran itfaiyecilere teşekkür etti.

Tatbikata katılan itfaiye görevlileri ilk olarak, temsili yangın nedeniyle katlarda mahsur kalan hastaları itfaiye merdiveni ile indirdi. Ardından hastane personeline yangın söndürme tüpleri hakkında bilgiler vererek özelliklerini tanıttı. Daha sonra itfaiye ekiplerince tatbikat amaçlı kontrollü olarak yakılan ateş, bu defa hastane personeli tarafından söndürme tüpleri ile müdahale edilerek söndürüldü. Tatbikatın bundan sonra periyodik aralıklarla tekrarlanacağı bildirildi.

HASTANEDE GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
HASTANEDE GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
HASTANEDE GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
HASTANEDE GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 15:01:00
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 19:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?