30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Tatil keyfine kriz molası

Ekonomik kriz, yazlıkçıları da vurdu. Her yaz cıvıl cıvıl olan Ege’nin tatil yörelerinde hayat durdu. Gelirler azalınca belediyeler de yatırıma ara verdi

Geçmiş özlemle aranıyor
YAZLIKÇILAR, kriz molası verdi. Ege’de her yıl cıvıl cıvıl olan tatil yerleri bu yaz sessizliğe gömüldü. Bunun en çarpıcı örneklerinden biri de Kuşadası... İlçeye bağlı Davutlar ve Güzelçamlı’da geçen senelerdeki hareketlilikten eser yok. Binlerce yazlığın bulunduğu Kuşadası’ndan Dilek Milli Parkı’na uzanan 30 kilometrelik sahil şeridinde son 20 yılın en sakin yazı yaşanıyor.

Festival bile iptal edildi
DAVUTLAR Belediye Başkanı Tuncay Uysal, 12 bin yazlıktan sadece 2 bininde hareketlilik gözlendiğini ifade ediyor. Uysal, belde ekonomisinin adeta çöktüğünü dile getiriyor, şöyle diyor: “Belediyemizin de gelirleri önemli ölçüde azaldı. Şeftali Festivali’ni iptal ettik. Meclisimiz, önümüzdeki turizm sezonunun sonuna kadar hiçbir yatırım yapmamaya karar verdi.”


Ortalığı kasıp kavuran ekonomik sıkıntı yazlıkçıları da vurdu. Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı sahillerindeki binlerce yazlığın, bu yılki doluluk oranı yüzde 15-18 arasında kaldı. Yazlıklara gelenlerin yarattığı ekonomik hareketlilik yerini büyük bir sessizliğe bırakırken, geliri düşen belediyeler de yatırımlarını durdurma kararı aldı.

Davutlar ve Güzelçamlı sahillerinde yazlığı bulunanların tatile gelmesiyle nüfusu bir milyona yaklaşan Kuşadası’nda sessizlik hakim. Binlerce yazlığın bulunduğu Kuşadası’ndan Milli Parka kadar uzanan 30 kilometrelik sahil şeridi son 20 yılın en sakin yazını yaşıyor. Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal, 12 bin yazlıktan sadece 2 bininde hareketlilik gözlendiğini belirtiyor.

Uysal, krizin neden olduğu bu durumun, belde ekonomisiyle belediye yatırımlarını olumsuz etkilediğini söylüyor, şöyle diyor: “Bütçemizin büyük bölümünü, yaz aylarında beldeye gelenlerden alınan vergilerden ve su paralarından karşılıyorduk. Ekonomik kriz büyük darbe vurdu. Belde ekonomisi felç olacak. Böyle nereye kadar gider bilemiyorum. Meclisimizde karar alarak Şeftali Festivali’ni iptal ettik. Önümüzdeki turizm sezonunun sonuna kadar hiçbir yatırım yapmamaya karar verdik. Tasarruf etmeye çalışıyoruz
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 10:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?