30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

'Teknoloji doğaya zarar veriyor'

Aydın İl Çevre ve Orman Müdürü Veli Yorgalı içinde bulunduğumuz yüzyılda insan hayatını kolaylaştıran teknolojik gelişmenin, bilinçsiz tüketim nedeniyle dünyanın doğal dengesini bozduğunu söyledi. Sağlıklı bir yaşamın sürdürülebilmesinin ancak sağlıklı bir çevre ile mümkün olduğunu ifade eden Yorgalı “Çevrenin bozulması ve çevre sorunların ortaya çıkması, genellikle insan kaynaklı etkenlerin doğal dengeleri bozmasıyla başlar” dedi.


İçinde bulunduğumuz yüzyılın bir çok teknolojik imkanı insanlığın hizmetine sunarken, bir yandan da insanlığın ortak malı olan doğa ve çevreden geri getirilmesi zor, hatta imkansız olan varlıkları da alıp götürdüğünü kaydeden Aydın İl Çevre ve Orman Müdürü Veli Yorgalı, “Sanayileşme ve şehirleşme sürecine giren ülkeler tabiatı bitmeyen bir kaynak olarak kabul etmiş ve onu sorumsuca kullanmışlardır” dedi.

Doğanın da kendini yenileme kabiliyetinin sınırlı olduğunu ve ekolojik dengenin bir daha düzelmemek üzere bozulduğunu gören insanoğlunun en azından mevcut durumu korumak için harekete geçtiğini kaydeden Yorgalı açıklamasında “Dünya kamuoyunca çevre ve insan konusu ilk defa 1972 yapılan Stockhlom Konferansında ele alınmış ve bu konferans sonucu 5 Haziran'ın ülkemizde ve dünyada çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, çevresel kalitenin iyileştirilmesi ve aktif katılım sağlanmasını amaçlayan ulusal ve küresel bilinçlendirme günü olarak kabul edilmiştir. 1972 yılından bu yana ülkemizde çevre ile ilgili çalışmalar devam etmekte ve halkın çevreye olan duyarlılığının artırılması için mücadele verilmektedir. Aydın İl Müdürlüğü olarak sadece 2007-2008 eğitim öğretim yılında 144 ilköğretim okulunda çevre projesi çalışması yapılmıştır” dedi.

..
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 15:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?