20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Telekulak savcılığa havale

Aydın Valiliği İnsan Hakları İl Kurulu Eylül Ayı olağan toplantısını yaptı. Toplantıda yaklaşık 3 aydır görüşmeleri devam eden Bölge Çalışma Müdürlüğü’ndeki güvenlik gerekçesi ile yerleştirilen kameraların ses de kaydetmesi insan haklarına aykırı bulundu.

Kurul kameraların ses kaydedici özelliğinin kaldırılmasına, dinlemenin suç teşkil etmesi nedeniyle de durumun Cumhuriyet Savcılığı’na havale edilmesine karar verdi.

Bilindiği gibi Bölge Çalışma Müdürlüğü’ne geçen yıl güvenlik gerekçesi ile kamera yerleştirildi. Güvenlik gerekçesi ile kuruma yerleştirilen kameralara takılan ses kayıt cihazları ile dinlendiklerini fark eden kurum çalışanlarından bazıları, sendikaları aracılığı ile Aydın Valiliği İnsan Hakları İl Kurulu Başkanlığı'na şikayette bulunmuştu. Olayın hem hukuka, hem de örf ve adetlere aykırı olduğunu belirten Türk Büro-Sen Aydın Şube Başkanı Mehmet Kamil Taşkır, yasaya da aykırı olan bu durumun ortadan kaldırılması için çeşitli yerlere şikayette bulunmuştu.

Aydın Vali Yardımcısı Halis Peker Başkanlığı’nda toplanan İnsan Hakları İl Kurulu, insan haklarına aykırı bulduğu ses kaydının kaldırılmasına karar verdi. Ayrıca olayın suç teşkil etmesi nedeniyle konunun Cumhuriyet Savcılığı’na bildirilmesi de oy çokluğu ile kabul edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 11:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?