20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Tema’dan velilere çağrı

TEMA’DAN ÖĞRETMEN VE VELİLERE ÇAĞRI

TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, “Toprak Erozyonu, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma” konularında bilinçli bir toplum oluşturmak için öğretmen ve velilere büyük görev düştüğünü belirtti.

TEMA’nın 2010-2011 eğitim öğretim yılında “Bilenin bilmeyene, olanın olmayana borcu var” sloganıyla bir çağrı yaptığını ifade eden Özdemir, “Duvarları süsleyen diplomaların sahipleri; ülke insanına, insanlığa hizmet etmiyorsa bu diplomaların ne kıymeti var. Millet olarak, kalkınmış, bilimde teknikte ileri olmak istiyorsak; bilgi, tecrübe ve deneyim, en küçük ayrıntısına kadar öğrencilerimizle, halkımızla, üreticilerimizle paylaşılmalıdır. Hayati önemdeki konularda ilgiyi canlı tutmak gerekir. İlgi olunca doğru bilgiye, uzmanına ulaşmak kolaydır. İlgili ve bilgili bireylerin oluşturduğu toplumlar; yanlışlara fırsat vermez, kısır kavgalara girmez, bilimin aydınlattığı yolda dev adımlarla ilerler” dedi.

Geleceğin umudu gençlerin emanet edildiği öğretmen ve velilere çağrıda bulunan Özdemir, “Toprak Erozyonu, Ağaçlandırma, Doğal Varlıkları Koruma konularında bilinçli bir toplum oluşturmak için anaokullarımızda ‘Minik Tema’; ilköğretim okullarımızda ‘Yavru Tema Kulübü’; lise ve dengi okullarımızda ‘Lise Genç Tema Kulübü’; üniversite, fakülte ve yüksek okullarımızda ‘Genç Tema Kulübü’nün kurulmasına, sürekliliğinin sağlanmasına, TEMA Vakfı İl Temsilciliği ve İlçe, Belde Gönüllü Sorumluları ile iş birliği yaparak, okul ve kurum çalışmalarında, TEMA Vakfı kurum temsilcisi, kulüp danışmanı olarak, ortak çalışma ortamının hazırlanmasına yardımcı olur rnusunuz? Sene başı öğretmenler kurulunda ‘Minik Tema’, ‘Yavru Tema’, ‘Lise Genç Tema’ kulüplerinin kurulmasına destek verir misiniz? TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliği olarak kulüplerin teşkiline imkan sağlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik Makamı olurları, kulüplerin kuruluşuna dair yönerge, yıllık çalışma planı örneği, talep olması halinde; okullarımızın, kulüp rehber öğretmenlerimizin internet adreslerine gönderilecektir” diye konuştu.

TEMA’DAN ÖĞRETMEN VE VELİLERE ÇAĞRI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 11:09:02
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 12:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?