20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Termometreler 39'u gördü

Türkiye’yi etkisi altına alan sıcakların en fazla hissedildiği ilerin başında gelen Aydın’ın turistik ilçesi Didim’de termometreler 39 dereceği gördü.

Batı ve güney bölgelerde mevsim normalleri üzerinde seyrederken sıcaklardan bunalan yerli ve yabancı tatilciler, soluğu Altınkum Plajı’nda aldı.


Son birkaç gündür yurt genelinde etkili olmaya başlayan kavurucu sıcaklıklar, etkisini Didim’de de gösterdi. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkarak 39 dereceye ulaştığı Didim’de, deniz suyu sıcaklığı ise 25 dereceleri buldu. Artan bu hava sıcaklıklarından bunalan yerli ve yabancı turistler ise soluğu Altınkum Plajı’nda aldı.


Didim kent merkezinde ise sıcaktan bunalan vatandaşlar ağaç altlarına saklanarak güneşten korunmaya çalışırken, Altınkum Plajı’nda ise tatilciler sahile açtıkları şemsiyelerin altına saklanarak korunmaya çalıştı. Tatil için Didim’i tercih eden yabancı turistler 39 derece sıcaklığa rağmen güneşlenerek, güneşin tadını çıkardı. Sıcaktan bunalanlar ise soluğu Didim’in mavi sularında aldı.


Hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde artacağını ifade eden yetkililer, vatandaşları güneşten korunmaları konusunda uyardı. Hafta sonundan itibaren sıcaklıklarla birlikte hissedilen nem oranının da yükseleceğinin beyan eden uzmanlar, güneşe çıkacak vatandaşların gerekli önlemleri alarak dışarıya çıkması tavsiyesinde bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 16:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?