20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Ticaret odalarına birlik çağrısı

Aydın Ticaret Odası(AYTO) Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri Nazilli Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

AYTO Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ve Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, ziyaretin göreve yeni seçilen Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerine hayırlı olsun dileklerinde bulunmak ve tanışmak amacını taşıdığını ifade ettiler.

Odalar arasındaki dayanışma, yardımlaşma ve birlikte hareket etme olgusunun yeterince tesis edilemediği düşüncesini taşıdıklarını belirten İsmail Hakkı Dokuzlu, “ Bu düşünceyle ilk adımı biz atalım diyerek bu gün buradayız. Ben 10 yıldır Aydın Ticaret Odasında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Meclis Üyeliği görevlerinde bulundum. Bu süre zarfında Aydın’daki Oda ve Borsaların birlikte hareket edemediğine şahit oldum. Bu durumdan bizim yada ilimizdeki diğer Oda ve Borsaların geçmiş dönemlerdeki yöneticilerini sorumlu tutmuyorum. Ancak, şunu belirtmek istiyorum. Dünyamızda yaşanan küreselleşme sonucunda ülkeler, sermayeler birleşip rekabette avantajlı duruma geçebilmek için çaba sarf ediyor. Aydında bizim ezelden gelen bir araya gelememe, birlikte hareket edememe alışkanlığımızın olduğu bilinir, söylenir. Ben kısaca şunu söylemek istiyorum. Aydındaki Odalar ve Borsalar olarak bizler bundan sonra bir araya gelelim. Sık sık bir arada olalım” dedi.

Dokuzlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gerçekleştirebilirsek üç ayda bir Aydındaki Oda ve Borsalarımızın Meclisleri olarak müşterek toplantılar yapalım istiyoruz. Bu toplantılar bizlerin birbirimizi daha yakından tanıma ve kaynaşmamızı sağlar. İş ilişkilerimizin gelişmesine ve güçlendirmeye yardımcı olur. Herhangi bir Odamızın ya da Borsamızın uyguladığı faydalı bir projenin paylaşılması sayesinde diğer kuruluşların da bundan yararlanmasına imkan yaratır. Bu duygu ve düşüncelerle önümüzdeki Nisan ayında ilk müşterek toplantının bizim ev sahipliğimizde Aydında yapılmasının planlıyoruz”

Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Kılıç da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Aydın Ticaret Odası Başkanımız İsmail Hakkı Dokuzlu’nun dile getirdiği konulara ve temennilerine yürekten katılıyorum. Bundan sonra bizlerin birlik ve beraberlik içinde olmamak gibi bir lüksümüzün olmadığını düşünüyorum. Hatta bu birlikteliğin başka bir boyutu ile ilgili Odamızca yaptığımız bir çalışmadan bahsetmek istiyorum. Bu çalışmamız henüz tamamlanmadı ama amacından bahsetmek istiyorum. Özetle Nazilli halkının harcamalarını Nazilli merkezli işletmelerden yapmalarını öneren, tavsiye eden bir çalışma bu. Yerli sermayemizin güçlendirilmesi için yerli malı tüketiminin özendirilmesi gerekiyor. Bu ve benzer projelerin müşterek yapacağımız toplantılarda Oda ve Borsalarımız ile paylaşılmasının yararlı olacağına bende inanıyorum” ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 13:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?