20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Ticaret Odası'ndan 'teşvik' tepkisi

Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, hükümetin gelir seviyesi düşük illerde yatırım yapanlara yardım etmek amacıyla uygulamaya koyduğu Teşvik Yasası’nda Aydın’a haksızlık yapıldığını söyledi.

Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, Aydın’ın sadece Kuşadası ve Didim ilçelerinden ibaret olmadığını belirterek, "Bu haliyle Teşvik Yasası adil olmayan bir yasadır. Kuşadası ve Didim ilçelerine bakılarak Aydın bu yasadan faydalandırılmadı. Haksız rekabete de neden olan bu yasanın puanlama sistemine göre yeniden düzenlenmesini istiyoruz" dedi.

Yasanın aynı pazarı paylaşan Aydın ile Muğla esnafı arasında haksız rekabete neden olduğunu savunan Baştuğ, "Aydın dışındaki çevre iller bu yasadan faydalanıyor. Aydın’ın Kuşadası ile Didim ilçelerinin gelir düzeyi çok iyi olabilir. Ancak Aydın’ın diğer ilçeleri Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ni aratmayacak durumdadır. Bu nedenle haksız rekabete neden olan ve adil bulmadığımız Teşvik Yasası’nın puanlama sistemiyle yeniden yapılandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 12:08:00
Güncelleme :2 Şubat 2005 Çarşamba 12:10:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?