20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Tiner deposunda çıkan yangın korkuttu

Aydın merkez 1. Sanayi Sitesinde bu sabaha karşı çıkan işyeri yangını çevrede korku ve paniğe neden oldu. Sanayi sitesinde çoğunlukla konutların bulunduğu bir semtte malzeme deposu olarak kullanılan işyerinde çıkan yangının, depodaki tinerlere ulaşmadan söndürülmesi teselli oldu. Büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği yangın ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı.


Yangın; bu sabaha karşı saat 03.15 sıralarında Aydın merkez Ata Mahallesi’nde bulunan 1. Sanayi Sitesi 638 sokak 10 numaradaki dört katlı apartmanın zeminde bulunan işyerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; çevredeki vatandaşlar tarafından sanayi sitesinde çoğunlukla konutların bulunduğu bir semtte malzeme deposu olarak kullanılan işyerinde dumanların çıkmaya başlamasının görülmesi üzerine durum itfaiyeye haber verildi. Çevre sakinlerinin verdiği bilgiler doğrultusunda işyerinin malzeme ve tiner deposu olarak kullanıldığını öğrenen Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler, çok sayıda araç ve söndürme ekibiyle yangına müdahale etti. Yangının daha çok yaşam alanlarının bulunduğu bir bölgede çıkmış olması nedeniyle polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olası yaralanmalara karşı 112 Acil Servis ekipleri de olay yerinde hazır bekletildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale sırasında işyerinin üst katında oturan vatandaşlar konutlarından tahliye edilirken, depoda çok miktarda tiner bulunduğunun duyulması nedeniyle çevrede korku ve panik yaşandı. Evlerinden çıkarak sokağa dökülen mahalle sakinleri, itfaiye ekiplerinin çalışmalarını endişeli gözlerle izledi. Olay yerine gelen TEDAŞ görevlileri de yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği ihtimaline karşı, işyerine giden enerji kablolarını kesti.
İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren müdahalesi sonunda kontrol altına alınan yangının, işyerinin bodrum katında bulunan tinerlere ulaşmadan söndürülmesi çevredeki vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı. İşyerinin giriş katında bulunan inşaat malzemeleri ve evraklar yangında tamamen kullanılamaz hale gelirken, yangında zarar gören malzeme ve evraklar itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi. Yangının nereden ve ne şekilde başladığı tam olarak tespit edilemezken, büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği yangın ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 18:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?