20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

TMO buğday alımlarına başlıyor

TMO BUĞDAY ALIMLARINA BAŞLIYOR, PAMUK PRİMLERİ HAZİRAN’DA

Buğday hasat sezonu yaklaşırken, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nin açılma tarihini bekleyen üreticiye yanıt Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’den geldi. Milletvekili Mehmet Erdem TMO’nun 17 Mayıs’tan itibaren alımlara başlayacağını söyledi.

Hafta sonu Söke’ye gelerek partilileri ile buluşan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem; Bağarası Beldesi’ne de ziyarette bulunarak hükümetin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Konuşmalarının ağırlıklı bölümünü anayasa değişiklik paketine ayıran AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, tarımsal konulara da değindi. Mehmet Erdem; “TMO üreticilerimizin mağdur olmaması için kapılarını 17 Mayıs pazartesi gününden itibaren üreticilere açacak. Taban fiyat henüz belli olmadığı için alımlar şimdilik emanet usulü gerçekleşecek” dedi.

Erdem ayrıca Mayıs ayında ödenmesi planlanan pamuk destekleme primlerinin sertifikalı tohum eken pamuk üreticilerine tanınan yeni haklar ve pirim hesaplamalarındaki düzenleme nedeniyle Haziran ayında ödeneceğini sözlerine ekledi.

TMO BUĞDAY ALIMLARINA BAŞLIYOR, PAMUK PRİMLERİ HAZİRAN’DA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 10:59:00
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 11:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?