19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Tohum desteği için başvurular başladı

Aydın Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamayla, sertifikalı tohumluk kullanımı desteklemeleri için başvuruların başladığı açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, vatandaşların sertifikalı tohum desteklemesi alabilmesi için 6 Temmuz 2007 tarihine kadar başvuruda bulunması gerektiğini söyledi. 

Sertifikalı tohumluk kullanımı desteklemeleri için başvuruların 16 Ekim 2006 tarihinde başladığını belirten Sadettin Öztürk, yaptığı açıklamada, "Yurt içinde üretilip sertifikalandırılan bitkilerden; sertifikalı fidan kullanarak en az 5 dekar bodur ve yarı bodur meyve fidanları ile kapama bahçe, en az 10 dekar diğer meyve ve asma fidanları ile kapama bağ ve bahçe ve en az 3 dekar çilek fidesi ile çilek bahçesi tahsis eden çiftçilere destekleme ödemesi yapılacaktır. 

Arpa, yulaf ve çavdar ekenlere dekar başına 3 YTL, buğday ekene dekar başına 5 YTL, susam, kanola ve aspir ekene dekar başına 4 YTL, nohut, kuru fasulye ve mercimek ekene dekar başına 6 YTL, çeltik, yerfıstığı ekene dekar başına 8 YTL, patates ekene ise dekar başına 20 YTL destekleme ödeneği verilecek. 

Çiftçilerimiz bu desteklemelerden yararlanabilmesi için; 6 Temmuz 2007 tarihine kadar başvuru dilekçesi, tohumluk kullanım desteği talep formu, tohumluk satış faturası ve güncelleştirilmiş çiftçi kayıt formu ile Tarım İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir" ifadelerine yer verdi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2006 Cuma 13:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?