19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

TOKİ talihlileri evlerine kavuştu

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Aydın'da dar gelirli kişilerin ev sahibi olması için yaptırılan 476 konutun talihlileri belirlendi. Konut için 1565 kişi müracaat etmesine rağmen kura çekimine az sayıda vatandaşın katılması dikkat çekti. Belediye Başkanı İlhami Ortekin tarafından yapılan çekilişlerin ardından TOKİ'den ev sahibi olmaya hak kazanan talihlilerin resmi işlemlerinin Pazartesi günü yapılacağı bildirildi. Belediye Başkanı İlhami Ortekin kura çekiminde ismi çıkmayan vatandaşların üzülmemesini isteyerek "Çalışmalarımız devam ediyor. En kısa sürede Aydın'da herkes ev sahibi olacak" dedi. 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile Aydın Belediyesi arasında yapılan protokol gereği, "Alt Gelir Gurubu Konut Projesi" kapsamında yapılan 480 konuttan altısı tüzük gereği kura çekimine dahil olmayan ve uygun şartları taşıyan 6 gaziye verildi. Cafer Kızılırmak, Zeynel Egemen, İsmail Şaklar, Mustafa Kuyucak, Oğuz Serçinoğlu ve Özcan Akar sadece daire kurası çekerken geri kalan 476 daire için 1579 kişi arasında kura çekimi yapıldı. Aydın Atatürk Meydanı'nda noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimine Belediye Başkanı İlhami Ortekin ile başkan yardımcıları ve TOKİ'den ev sahibi olmak için müracaat eden 1615 kişinin yaklaşık yarısı katıldı. 

Ortalama 4 kişiden birinin ev sahibi olduğu kura çekimi yaklaşık 3 saat sürdü. Kura çekimine bayanların daha fazla ilgi göstermesi dikkat çekti. Havanın aşırı sıcak olması nedeniyle bazı vatandaşlar kura çekimini meydandan izlemek yerine parklardaki ağaçların altından izlemeyi tercih etti.
iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 09:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?