20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

TOKİ'den Nazilli'ye 2 bin 500 konut

ESENKÖY’DE TOKİ İLE YENİ BİR KENT DOĞACAK

Nazilli’nin 6 köyünde TOKİ aracılığı ile toplam 2 bin 500 konut yapılacak. İlk olarak Esenköy’de 500 konut inşa edilerek Arpaz Kenti kurulacak.

AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Nazilli ilçe Kaymakamı Caner Yıldız ile İl Genel Meclis üyeleri Esenköy’de konut yapılacak olan bölgede incelemelerde bulundular.

Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk yaptığı açıklamada “TOKİ marifeti ile yapmayı düşündüğümüz sosyal konutlar için şehir içerisinde hazırladığımız projemizi bundan önceki Belediye Başkanımız ile birlikte Ankara’da takip etmiştik. Ancak 29 Mart yerel seçimleri sonrasında iptal olmuştu. Yeni arayış içerisine girmiştik. İlçe Kaymakamımız 6 köyümüzde TOKİ projesi için çalışmalara başladı. Bu yerlerden bir tanesi de şu anda içerisinde bulunduğumuz Esenköy eski adı ile Arpaz köyümüz. Burada yeni bir şehir kurulacak. Bu köyde doğup büyüyen tüm vatandaşlarımızı burada bir araya getireceğiz. 15 yıl geri ödemeli kira öder gibi ödeme imkanı var. Tabi içerisine lüks konutlarda yapılacak. Şehrin içerisine okul, cami, alış veriş merkezlerini de TOKİ bedava yapıyor” dedi.

Nazilli ilçe Kaymakamı Caner Yıldız da konuşmasında “Eski Arpaz köyünü tekrar eski haline kavuşturacağız. Vekilimiz Ahmet Ertürk ve İl Genel Meclis üyelerimizin de çalışmaları ve gayretleri ile bunu başaracağız. Biz şimdilik bu bölgeye 500 konut yapmayı planlıyoruz. Tabi son sayısal kararı TOKİ verecek. Nazilli bölgemize Sevindikli, Durasallı, Güzelköy, Esenköy, Toygar ve Sinekçiler köylerimize TOKİ aracılığı ile toplam 2 bin 500 konut yapmayı düşünüyoruz. TOKİ’nin elemanları gelip incelemelerde bulundular. TOKİ için önemli olan köylülerimizden rağbet ve istek olmasıdır. Muhtarımız da bu çaba içerisindedir şuanda isimleri toparlamaya başladı. Şu anda bulunduğumuz yerde son derece modern bir kent olan Arpaz Kent doğacak” ifadelerine yer verdi.

ESENKÖY’DE TOKİ İLE YENİ BİR KENT DOĞACAK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 20:44:00
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 00:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?