20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Tolga Çandar Aydın’da

Ege türkülerinin ünlü yorumcusu Milas’lı sanatçı Tolga Çandar Aydın Ticaret Odası’nı(AYTO) daveti üzerine AYTO Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan’ı ziyaret etti.

Sanatçı Tolga Çandar’ın beraberinde soprano Seza Kırgız’ın da katıldığı ziyarette konuşan AYTO Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, gelişmenin sadece ekonomik zenginlikle sağlanamayacağını belirterek, “Tam anlamı ile gelişmenin kriterleri içerisinde kültür ve sanatın rolü büyük. Bunun için sizin gibi değerli bir halk ozanını Odamıza davet etmek istedik. Bizde AYTO olarak bu alanda Aydın’a hazırladığımız 2007 yılında hazırladığımız arkeolojik 2008 yılında da hazırladığımız Selçuklu, Osmanlı tarihi zenginliğini gösteren takvimlerin yanı sıra Tralleis antik kentindeki kazılara da maddi ve manevi destek sağladık” dedi.

Sanatçı Tolga Çandar’da Türkiye’ye ekonomik sömürüden önce kültürel sömürünün girdiği saptamasında bulunarak, “Batı’nın en yoz kültürü bize dayatıldı. AYTO bu yörenin müziğinin toplanması ve arşivlenmesinde öncülük etmeli. Ben türkü dinlemiyorum diyen bir genç varsa ben kendimi suçlu hissederim. Gelişmiş bireyler sadece para ile sağlanamaz. Bir Adana ziyaretimde son model bir aracın içinde son sesle ‘Sevgilim sen yeni kavrulmuş çıtır çekirdeksin’ sözleri olan yoz bir şarkıyı dinleyen adam gördüm. Bu kişide para var ama bu adamdan bu ülkeye hiçbir katkı bekleyemezsiniz. Anlatmak istediğim bu” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda AYTO Meclis Başkanı Mustafa Baştuğ sanatçı Tolga Çandar’a plaket ve Aydın’ın simge ürünlerini sunarken, aynı zamanda 2009 yılı için AYTO tarafından hazırlanan Cumhuriyet ile birlikte fotoğraflarla Aydın’ın gelişiminin anlatıldığı takvimi hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 15:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?