30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

'Toplu görüşmeler memnun etsin'

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, toplu pazarlıklarda hedeflerinin kamu çalışanlarına rahat bir nefes aldıracak bir mutabakata imza atmak olduğunu belirtti.


Kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarında yapılacak düzenlemelerin belirleneceği toplu pazarlık sürecinin yalnızca memurları değil, aileleri ile birlikte yaklaşık 12 milyon kişiyi, dolaylı yansımalarıyla da tüm halkı etkilediğine işaret eden Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Rıdvan Naci devli, devam eden toplu görüşmelerin tüm kamu görevlilerini, ailelerini ve milleti memnun edecek bir şekilde sonuçlanmasını diledi. Taleplerinin kamu görevlilerinin yıllardır süregelen sorunlarını çözecek mali, sosyal ve hukuki önerileri içerdiğini belirten Devli, ''Umudumuz bu yıl yetkililerin taleplerimizi dikkate alması, toplu pazarlık masasına hak ettiği önemi vermesidir. Toplu pazarlık masası, siyasetin ilgisini ve samimiyetini beklemektedir. Gerçekleşen enflasyon rakamlarının memur maaşlarına yapılan artış oranlarını geçmesi sonucu, memur maaşları reel olarak değer kaybetti. Memurlar ekonomideki olumsuzluktan en fazla etkilenen kesimdir. Memur maaşlarının tespitinde mutlak surette asgari geçim standardı baz alınmalı ve yapılacak maaş artışları buna göre belirlenmeli” dedi.


Toplu pazarlıklarda hedeflerinin kamu çalışanlarına rahat bir nefes aldıracak bir mutabakata imza atmak olduğuna değinen Devli, Türkiye Kamu-Sen olarak konunun ısrarla takipçisi olacaklarını kaydetti. Kamu görevlilerinin ekonomideki büyümeden hak ettiği payı alması gerektiğini savunan Devli, söyle konuştu: “Kamu çalışanlarının ekonomik sorunlarını çözecek ve 1 milyon kamu görevlisini rahatlatacak bir artış yapılması zorunludur. Artık ekonomik büyümeden ve artan milli gelirden bir çalışan olarak hak ettiğimiz payı istiyoruz”


KESK’İN TOPLU GÖRÜŞMEDEN ÇEKİLMESİ DOĞRU DEĞİL
KESK'in toplu görüşmelere katılmama kararına ilişkin yöneltilen bir soruyu cevaplandıran Devli, ''Toplu pazarlık masasında olmazsanız 'davulun sesi uzaktan hoş gelir' edasıyla kalmış olursunuz. Bizler toplu pazarlık masasını son derece önemli görüyoruz. Kamu görevlilerinin tüm sorunlarının dile getirileceği ve çözüm yollarının aranacağı yer kabul ediyoruz. Bugüne kadar gördüğümüz, muhataplarımızın toplu pazarlık masasına aynı samimiyet ve ciddiyetle yaklaşmadığıdır. Konfederasyonumuzun bütün iyi niyetli çabalarına karşın, yetkililerin sergilediği kayıtsız tutum, toplu görüşme sürecini gergin ve kısır bir ortama doğru sürüklemektedir'' diye cevap verdi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 17:30:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?