20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Toplu sözleşmede mutlu son!

SÖKE BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Söke Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş görüşmeleri mutlu son ile bitti. 2010 yılını kapsayan ve 155 belediye İşçisini kapsayan toplu iş sözleşmesi ile ücret ve sosyal yardımlarda yüzde 22 zam yapıldı.

Söke Belediye Şantiyesinde yapılan toplu sözleşme imza törenine Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Belediye İş sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, Belediye İş sendikası işyeri baş temsilcisi Bayram Keçe, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, Söke Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Hüseyin Batir, İnsan Kaynakları Müdürü Hulki Garip katıldı.

Söke Belediyesi ile yapılan toplu sözleşmenin tüm belediyelere örnek olacak bir sözleşme olduğunu belirten Belediye İş sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman; “Son dönemde Ankara’da Tekel işçileri, İstanbul’da itfaiye personelinin yaşadığı istenmeyen olaylara bakıldığında Söke’de yapılan görüşmelerin her zaman masada mutlu şekilde sonlanması bizi mutlu ediyor” dedi.

Söke Belediyesi tarafından maaş ve alacakların gününde ödendiğini, Söke Belediyesi’nin örnek alınması gerektiğini belirten Yaman; “Türkiye’de sıfır zam dayatılırken, personeline sosyal belediyecilik anlayışı gösteren başta Söke Belediyesi olmak üzere tüm belediyelerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Belediyelerde işletme ve gelirin toplamının hizmeti getireceğini belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke son yılların en kötü ekonomik dönemini geçirdiğini ve vatandaşların belediyelere ödemelerini yapamaz duruma geldiğini söyledi. Gelirlerdeki düşüşe rağmen imkanları dahilinde işçilere asgari yaşam standardı sağlamayı hedeflediklerini belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi de; “Birçok belediyenin aylar hatta yılardır personel maaşlarını ödeyemediğini biliyoruz. İşçilerimizden işlerine mutlak sahip çıkmalarını ve kıymetini bilmelerini istiyoruz. İşçilerimizden işlerini doğru yapmaları dışında hiçbir beklentimiz olmaz. Hizmetlerimiz karşılığı bizlere edilen duaların sizlere geldiğini unutmayın” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalar sonrasında taraflar arasında anlaşmaya varılan toplu sözleşme protokolü Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve Belediye İş sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman tarafından imza altına alındı.

SÖKE BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ
SÖKE BELEDİYESİ’NDE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 15:58:06
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 15:59:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?