30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Trafik Haftası ödülleri dağıtıldı

Aydın'da Trafik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Sabah saatlerinde başlayan etkinlikle kapsamında, Aydın Trafik Komisyonu üyeleri Vali Vekili Celal Ulusoy’u ziyaret etti.

Aydın Valiliği Encümen Salonu’nda gerçekleşen ziyarete İl Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Elvan Celep, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Osman Adana, Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Tuncal ve Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile öğretmenleri katıldı.

Ziyarette konuşan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Osman Adana, Trafik Haftası hakkında bilgiler verdi. Hafta boyunca Aydın’da yürütülecek olan faaliyetler hakkında açıklamalarda bulunan Adana; hafta boyunca trafik kazalarını önleme konusunda İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Aydın Belediyesi işbirliğince eğitimler düzenleneceğini ve trafik kazalarında yaralananların ziyaret edileceğini belirtti.

Trafik sorununun belli bir geçmişe sahip önemli sorunlar arasında yer aldığına işaret eden Vali Vekili Celal Ulusoy, trafik sorunlarının ancak insanlar arasındaki ilişkilerin düzenlenmesiyle çözülebileceği ifade etti. Trafik sorunlarının aynı zamanda demokratik yaşamın bir parçası olduğuna işaret eden Ulusoy, “Trafik sorunlarına kalıcı bir çözüm bulabilmek için demokrasiyi iyi algılayabilmeliyiz. Kanunlar karşısında herkes eşittir. Kanun yapıcıların da bazen kanunlara uymadıklarını görüyoruz. Mesela sadece trafik cezası kesilmesi değildir. Burada sadece kişilerin çıkarları ve menfaatleri değil, kamunun faydası olmalıdır. Önemli olan herkesin imkanlardan hak ettiği şekilde yararlanabilmesidir. Bu sorunları hiçbir zaman sıfıra indirmemiz mümkün değil. Trafiğin çok boyutlu bir olgudur. Vatandaşlarımızın ve şoförlerimizin trafik kurallarına çok büyük hassasiyet göstermeli” dedi.

Konuşmaların ardından hafta dolayısıyla Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün lise ve ilköğretim öğrencileri arasında düzenlediği resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenler, Vali Vekili Ulusoy ve protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Ayrıca ziyaret sırasında Aydın Trafik Komisyonu tarafından yılın şoförü seçilen ve bugüne kadar hiç kaza 40 yıllık ticari araç sürücüsü Ferhat Saka’ya da Ulusoy tarafından plaket ve ödülü takdim edildi. Törenin sonunda Vali Vekili Ulusoy ve katılımcılar hatıra fotoğraf çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 11:54:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?