20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Trafik kazası ucuz atlatıldı

Aydın-İzmir otobanında meydana gelen trafik kazası ucuz atlatıldı. Otobanda tekeri patlayan kapuz yüklü araç, 500 metre sürüklendikten sonra durabildi. Kaza sonrası araçta bulunan karpuzlar yola saçılırken, ölü yada yaralananın olmaması teselli oldu.
Kaza; bugün saat 11.30 sıralarında Aydın-İzmir otobanı Aydın gişelerine 2 kilo metre uzaklıkta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Nazilli’den yüklediği yaklaşık 2,5 ton ağırlığındaki karpuzu satmak üzere Didim’e götürmek üzere yola çıkan Ayhan Bilgen yönetimindeki 09 RZ 118 plakalı kamyonetin Aydın gişelerini geçtikten 2 kilometre sonra sağ arka tekerleği patladı. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otobanda zikzaklar çizmeye başlayan kamyonet yolun sağındaki korkuluklara çarparak yavaşlayabildi. Yaklaşık 500 metre sürüklendikten sonra durabilen kamyonette bulunan karpuzlar, yola saçıldı. Kaza anında yolun boş olması ve daha sonra yola saçılan karpuzların sürücüler tarafından görülmesi üzerine olası bir zincirleme kazanın önüne geçilmiş oldu.


Kazanın bildirilmesi üzerine olay mahalline gelen bölge trafik ekipleri, yolu bir süreliğine trafiğe kaparak, yeni kazaların oluşmaması için yolun temizlenmesini sağladı. Kazanın meydana geldiği bölgeye kısa sürede ulaşan karayolları temizlik ekipleri, yola saçılan karpuzları temizledi. Temizlik işlemleri sırasında yaklaşık yarım saat trafiğe kapanan yolda, uzun araç kuyrukları oluştu. Yolun tamamen temizlenmesinin ardından Aydın-İzmir otobanının gidiş istikameti yeniden trafiğe açıldı.


Araç sürücüsü Ayhan Bilgen, her hangi bir yara almadan kazadan kurtuldu. Yaklaşık 2,5 ton parçalanarak telef olduğu kazada, kamyonette de maddi hasar meydana geldi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 13:10:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?