31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Tralleis kazıları sona erdi

TRALLEİS KAZILARI SONA ERDİ

Tralleis Antik Kenti Kazı Başkanı Yrd. Doç, Dr. Rafet Dinç, tamamlanan 2010 yılı kazı programında 43 adet müzelik ve çok sayıda da arkeolojik eserin ortaya çıkarıldığını belirtti.

Tralleis Antik Kenti’nde 15 Temmuz 2010 tarihinde başlayan 2010 yılı kazı çalışmalarının 30 Eylül tarihi itibariyle sona erdiğini açıklayan Tralles Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Rafet Dinç, 2010 yılı kazı çalışmalarının oldukça verimli geçtiğini söyledi. Çalışmaları sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirten Dinç, “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Tralleis Antik Kenti Kazıları’nın 2010 yılı kazı çalışmalarına 25’i ek ödenek olmak üzere 133 bin TL ödenek aktarıldı. Oldukça uygun bir ortamda gerçekleşen bu yılki çalışmalarımızı başarılı bir şekilde tamamladık. Ekibimizle birlikte yürüttüğümüz 2,5 aylık çalışmalarımız kapsamında 43 adet müzelik eser ile çok sayıda arkeolojik kalıntı ortaya çıkardık. Arkeolojik kalıntılar koruma altına alınırken, 43 adet müzelik eser Aydın Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi. Devlet malı olarak kayıtlara geçen bu eserlerin evrakları Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da iletildi” dedi.

2010 yılı kazı dönemi için aktarılan 133 bin TL’lik ödeneğin 25 bin TL’sinin Arsenal’in bakım ve onarımında kullanıldığını kaydeden Dinç, “Alınan tüm önlemlere rağmen definecilerin kapıları kırarak Arsenal’i yağmalamışlardı. Kazı heyeti olarak geçen dönemlerde olduğu gibi bu yılda hem yeni eserleri ortaya çıkarmak hem de mevcut olanları muhafaza edebilmek için büyük bir çaba harcadık. Talebimiz üzerine Arsenal’deki defineci tahribatı ve çökmelerin restorasyon ve bakımı için 25 bin TL ek ödenek gönderildi. Tralleis Antik Kenti kazılarının ikinci bölümünü kapsayan 1-30 Eylül tarihleri arasında Arsenal’in bakım ve onarım işlerine yoğunlaştık. Kazı ekibimiz bu ödenek ile Arsenal’daki tahribat ve çöküntü izlerini giderebilmek için büyük bir gayret göstererek, Arsenal’in en önemli bölümlerinden olan ‘Kiremit Salon’un bakım ve onarımını gerçekleştirdi” şeklinde konuştu.

TRALLEİS KAZILARI SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 11:21:05
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 11:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?