20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Turist gemisi kurtarıldı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde fırtına nedeniyle geçen salı günü limana yanaşırken Setur Yat Limanı'na doğru sürüklenerek karaya oturan Sky Wonder yolcu gemisi, 5 gündür aralıksız olarak sürdürülen çalışmaların ardından kurtarıldı.


Sky Wonder için Ege Liman İşletmelerine ait 2 römorkör, 1 pilot teknesi, 1 güvenlik botu ve İzmir'den gelen 4 adet römorkör ile 4 kılavuz kaptan, 35 deniz ve 17 güvenlik personelinin sürdürdüğü çalışmalar, bu sabah sonuçlandı. Yolcu gemisi, herhangi bir hasara uğramadan açık sulara çekildi.


Sky Wonder'ın acenta yetkilisi Özer Esenkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 gündür devam eden çalışmalarda gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve tüm kamu birimlerine teşekkür ettiklerini söyledi. Çalışmaların büyük bir titizlik içinde sürdürüldüğünü, ancak bunu sonucu olarak da yolcuların ve geminin hiç bir zarar görmeden olayın sonuçlandığını ifade eden Esenkaya, şunları kaydetti:


“Gemi yolcularımız dün öğlen saatlerinde buradan ayrılmıştı. Yaptığımız tüm görüşmelerde, yolcuların durumu olağan karşıladıkları ve çalışmalarda gösterilen hassasiyetten de gayet memnun oldukları belirtildi. Kuşadası Limanı, uluslararası platformda kendini kanıtlamış bir limandır. Yaşanan talihsiz olayın hiç bir şekilde olumsuz bir yansıması olmamıştır.”

YANLIŞ BİLGİLER

Olaya ilişkin üzüldükleri tek konunun, bazı medya kuruluşlarının geminin battığına ilişkin yanlış bilgiler vermesi olduğunu belirten Esenkaya, yolcular önceden alınmış turlara katılırken, “can pazarında kurtarılmaya çalışılıyorlar” şeklindeki haberlerin, burada yaşananları yansıtmaktan çok uzak olduğunu bildirdi.
Kurtarma çalışmalarını olay yerinde kurulan kriz masasına başkanlık ederek izleyen Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ise çalışmaların olumlu sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, görev alan herkese teşekkür etti.


Kuşadası Limanı'na 25 Mart Salı günü yanaşırken fırtınanın etkisiyle arka kısmı karaya oturan Sky Wonder'da bulunan 1029 yolcu, 27 Mart Perşembe günü geminin bağlı olduğu firmaya ait 3 uçakla İspanya'ya gönderilmişti.

AA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 10:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?