19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Turizm Bakanı Koç Aydın'da

Çeşitli inceleme ve açılışlara katılmak üzere Aydın'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Kuşadası temaslarının ardından Aydın merkezde de bazı açılışlara katıldı. 

İlk olarak hayırsever bir vatandaş tarafından eşinin adına yaptırılan 'Hacı Kadriye Arslan Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, açılış kurdelesinin kesiminin ardından rehberlik merkezini gezdi. Daha sonra Malazgirit Meydanı'nda Aydın Belediyesi ve Kültür Müdürlüğü tarafından yaptırılan 15. yüzyılda yaşamış Aydınlı Şair Ömer Ruşani Dede heykelinin açılışına katıldı. 

Heykelin açılışında konuşan Bakan Koç, Ömer Ruşeni hazretlerinin geçtiğimiz yıl Tebriz'e yaptığı ziyaretler sırasında Aydınlı olduğunu öğrendiğini söyledi. Bunun üzerine Aydın'da Ömer Ruşani Hazretlerinin heykelinin dikilmesi için çalışma başlattığını kaydeden Koç, "15. Yüzyılda bir Aydınlı şair buradan kalkmış Tebriz'e Müslümanlığı yaymaya gitmiş. Ve biz bunu geçtiğimiz yıl öğrendik. Tebriz'de ismini herkesin bildiği bir Aydınlı var. Fakat bir çoğumuz bunun nereli ve kim olduğunu bilmiyoruz. Bugüne kadar yaptığım hizmetler içerisinde en fazla haz duyduğum hizmet Ömer Ruşani Hazretlerinin heykelini dikmek oldu. Bizim geçmişimizde ne kadar gurur duyulacak insan varsa hepsini ortaya çıkarmalıyız" dedi. 

Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Atatürk'ün doğumunun 125. yılı dolayısıyla Güzel Sanatlar Galerisi'nde 'Türkiye Resimleniyor' isimli resim sergisinin açılışına katılan Bakan Koç, bütün resimleri tek tek gezerek inceledi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'u Aydın Ziyaretlerinde, eşi Şadiye Koç, Aydın Valisi Mustafa Malay, ilçe kaymakamları Belediye Başkanları ADÜ Rektörü Şükrü Boylu ve çok sayıda vatandaş eşlik etti.
iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 14:29:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?