31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Türk-Eğitim Sen Kur'an dağıtacak

Türk-Eğitim Sen Nazilli Şube Başkanı Birol Çavuş, Nazilli’de Hıristiyanlığı yaymak için İncil dağıtan misyonerlere karşılık, Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır’ın tercümesi bulunan Kur’an-ı Kerim dağıtacaklarını belirtti.

Türk Eğitim Sen Nazilli Şubesi’nin davetlisi olarak Nazilli’ye gelen Yalçın Özden, sendikaya bağlı öğretmen ve eğitimciler için sahneye çıktı. Yaklaşık 2.5 saat sahnede kalan Özden, izleyenleri esprileriyle güldürdü.

Program öncesi konuşma yapan Türk Eğitim Sen Nazilli Şube Temsilcisi Birol Çavuş, eğitimcileri ve vatandaşları misyonerlere karşı uyanık olmaya çağırdı.

Çavuş açıklamasında, "Şehit kanları ile vatan yapılan topraklarımız özellikle stratejik bölgelerde yabancılara para karşılığı satılırken, Avrupalılar yeniden Sevr şartlarını dayatırken, kısacası ülkemiz tehlikeli bir mecraya sürüklenirken, sessiz kalmamız mümkün değildir. Öğretmenlerin meselelerine sahip çıktığımız gibi, ülke meselelerine de sahip çıkacağız. Ülkenin her yerinde faaliyetlerine artıran misyonerlerin Nazilli’nin köylerine gelip İncil dağıtmasına halkımız belki sessiz kalabilir. Ancak biz sessiz kalamayız, kalmayacağız. Bu nedenle Nazilli’de Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır’ın tercümesi olan Kur’an Kerim dağıtımı başlattık. Şu anda 5 bin adet kitap bastırdık, dağıtımlarımız devam ediyor" dedi.

Gecede elde edilen gelirin de misyonerlere karşı yapılacak faaliyetlerde harcanacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2005 Pazar 16:54:12
Güncelleme :13 Mart 2005 Pazar 16:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?