29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Türk halısı cazibasini kaybediyor

Türkiye'nin neredeyse simgesi haline gelen halı, artık eski cazibesini kaybetmek üzere. Türkiye'yi ziyaret eden turistlerin yıllarca büyük ilgi gösterdiği 'Türk Halıları' şimdi sadece vitrinleri süslüyor. Kuşadası'nda büyük yatırımlarla sezona giren halıcılar, sezonun sonu gelmesine rağmen beklentilerinin 10'da birini bile karşılayamamış durumda. 

Kuşadalı halı sıtıcıları, halı satışlarında önceki yıllara oranla yaşanan büyük düşüşü, kaliteli turistin artık eski gibi ülkemize gelmemesine bağlıyor. 

"Bir zamanlar, halı mağazaları turistlerle dolardı" diyen halıcılar, Her şey dahil sistemi nedeniyle konaklama turizminden ümidin kesildiğini, şimdi tek umudun deniz yoluyla gelen turistlere bağlandığını ancak satışların gemi müşterisinin kalitesine göre değiştiğini söylüyor. 

Halıcılar, "Hem gelen turist kalitesinin düşmesi hem de turizmde yaşanan krizlerin işleri iyice bozdu. Kuşadası'na da giderek alım gücü düşük turist geliyor. Her şey dahil sistemi yüzünden turistlerin artık çarşıya bile inmiyor" dediler.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2006 Çarşamba 14:06:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?