20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Türk ocağından tepki

Türkiye’de gündemi meşgul eden ve kamuoyunun çeşitli kesimlerinden tepki alan ‘Özür’ kampanyasına bir tepiki de Aydın Türk Ocakları Başkanı Dr. Eyüp Doyuran’dan geldi.

Kampanyayı ‘İçimizdeki Etmenicilerin Özürü’ diye nitelendiren Dr. Eyüp Doyuran “Bir grup aydın, gazeteci ve yazar tarafından Ermenilerden özür dilediklerine dair kampanya başlatıldı.

Bu kampanyada Türk milletinin milli bilincinin önce törpülenmesi, ardından da ortadan kaldırılması hedeflenmiştir.Türk Milletinin suçluluk psikolojisinin içine sokulması ve manevi olarak teslim alınması için bu aydınlar çetesi çaba sarf etmektedir” ifadelerine yer verdi.

“Ermenilerden özür” kampanyası açanların çoğunluğunun kökeni Marksizm olsa da bugün küreselleşme döneminde ise liberal olduklarını ileri süren Aydın Türk Ocakları Başkanı Dr. Eyüp Doyuran “Bu kişiler siyasi ve sosyal değer merkezlerini tamamen kaybetmişlerdir. Bu özür kampanyası, onlar için bir zihin egzersizi ve vatandaşların vurdumduymazlığına karşı yapılan sado-mazoşist bir performans saldırısıdır. İlk bakışta sadece öznel ve kişisel ifadelerden oluşuyor gibi görünen özür metninin amacının bununla sınırlı kalmayacağı anlaşılıyor. Planın bundan sonraki aşamasında kampanyanın Türk milletinin tümünün adına bir özüre dönüştürülmek istendiği açıktır. Böylece Türklerin, atalarının işlediği günahlardan utanacağı ve Ermenilere karşı telafi edici hareketlerde bulunacağı hesap ediliyor. Bu özürcülerin derdi, ne Ermeni-Türk dostluğu, ne Ermenistan-Türkiye yakınlaşması, ne Türkiye’deki Ermeni vatandaşların huzuru ,ne de tarihte olanların açığa kavuşturulmasıdır. Bunların tek derdi Cumhuriyetimiz ve devletimizin defterini dürmektir. Bu fesat grubu, neredeyse Türk olduğumuz ve bu topraklarda yaşadığımız için de bize özür diletecekler” dedi.

Doyuran, yapılanın bir ihanet olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin bu tür ihanetlere karşı uyanık olması gerektiğinin de altını çizerek “Türk milletine yönelik hangi ihanet girişiminin üzerindeki perdeyi kaldırırsanız, arkasından hep aynı isimlerin çıktığı görülür.Türk Ocakları olarak, gerçekleri görmezden ve bilmezden gelen, marjinallik sevdalısı aymazları ve kampanyalarını şiddetle kınıyoruz. Türk Milletinin bu kişileri çok iyi tanımasını istiyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 12:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?