20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Türk sağlık ekibi Pakistan yolunda

TÜRK SAĞLIK EKİBİ PAKİSTAN YOLUNDA

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Pakistan'da yaşanan sel felaketinin ardından 50'şer kişilik 2 mobil hastane ve 41 personelden oluşan Türk sağlık ekibinin bugün bölgeye hareket edeceğini açıkladı.

Çeşitli ziyaretler ve temaslarda bulunmak üzere Aydın'a gelen Bakan Akdağ, yaptığı açıklamada, Pakistan'da yaşanan sel felaketiyle ilgili olarak Türkiye'de de yardım kampanyaları yürütülmekte olduğunu kaydetti. Pakistan'daki selzedeler için düzenlenen yardım kampanyalarına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Akdağ, "Türk halkının Pakistanlı kardeşlerimize karşı gönlünün nasıl sıcak olduğunu biliyoruz. Mutlaka halkımız çok büyük bir alicenaplık gösterecektir" diye konuştu.

Diğer yardım kampanyalarının yanı sıra hükümetin de Pakistan için bir yardım kampanyası başlattığını anımsatan Bakan Akdağ, Türkiye'den yapılan yardımların Pakistan'a ulaştırılmakta olduğunu söyledi. Diğer yardımların yanı sıra sağlık yardımı yönünden de çalışmaların yapıldığına dikkat çeken Akdağ, "Bakanlık olarak şuanda 41 kişiden oluşan bir sağlık ekibi hazırladık. Bu ekipte 12 uzman doktorumuz bulunuyor. 50'şer kişilik 2 mobil hastane ve sağlık ekibinden oluşan bir afet ekibimiz hazırlıklarını

tamamladı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın koordinasyonunda ümit ediyorum ki bu ekibimizin bugün Pakistan'a hareketi mümkün olabilecek" şeklinde konuştu.

Pakistan'a gönderilen sağlık ekibinin çok iyi yetişmiş personelden oluştuğuna işaret eden Akdağ, şunları söyledi:

"Bunlar çok iyi yetişmiş ekipler ve şuanda oradaki bölgede bu türlü sağlık hizmetlerine çok büyük ihtiyaç var. Çünkü sellerden sonra en çok korkulan husus bölge halkının yeterince beslenememesi ve salgın hastalıklardır. Söylediğim gibi 41 kişilik önemli bir sağlık ekibi 2 mobil hastaneyle birlikte Pakistan'a gitmek üzere şuanda hazır."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2010 Cumartesi 13:06:02
Güncelleme :21 Ağustos 2010 Cumartesi 13:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?