31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Türkiye'de kar, Aydın'da bahar

Ülke genelinde tüm bölgelerde soğuk hava ve yağışlar hayatı olumsuz etkilerken Aydın’da adeta bahar havası yaşanıyor. Hava sıcaklığı önceki günlere oranla düşse de Aydın il merkezinde 12 derece olarak ölçülen sıcak havada vatandaşlar güzel havanın adeta tadını çıkarıyor.

Türkiye’de 3 gündür devam eden, dün etkisini daha da artıran soğuk ve yağışlar, Aydın’ın komşu illerinde oldukça etkili oldu. Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde yaşanan sel felaketi nedeniyle, çok sayıda vatandaş evsiz kaldı. Balıkesir-Manisa Karayolu’nda dün akşam saatlerinde bastıran kar yağışı ve tipi nedeniyle binlerce araç yolda mahsur kaldı. Yollarda çok sayıda trafik kazası yaşandı. Donmaktan korkan vatandaşlar, polis, jandarma ve tanıdıklarını arayarak yardım istediler. Yaklaşık 13 saat yolda mahsur kalanlar için Kızılay bölgeye giderek gıda maddesi dağıttı.

“AYDIN’DA SICAKLIK 12 DERECEYE KADAR YÜKSELDİ”

Ülke genelinde ve hatta Ege’nin pek çok ilinde hava sıcaklıkları eksilere düşerken Aydın’da bugün öğlen saatlerinde hava sıcaklığı 12 dereceye kadar yükseldi. Hava sıcaklıklarının ile göre mevsim normallerinde olduğunu, ancak yarından itibaren düşeceğini belirten meteoroloji yetkilileri, “Çarşmba gününe kadar havalar soğuk olacak, Aydın’da geceleri don yaşanabilir. Çarşamba günü yağmur bekleniyor. Bu yağmurla sıcaklık tekrar yükselecek” diyerek don olayına karşı hem sürücülerin hem de çiftçilerin dikkatli olmalarını istediler.

KURAKLIK GÖRÜNMÜYOR

Uzun yıllar ortalamasına göre metrekareye yıllık 613 kg yağış alan Aydın ilinde 2008 yağış yılında metrekareye 848.8 kg yağış düştüğü, 2009 yağış yılını kapsayan son 3 ayda da 300 kg yağış düştüğü, geçen yıla göre şu anda yağışın 100 kg fazla olduğu belirtildi. 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2010 Cumartesi 17:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?