29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Türkiye'de yağmur kar, Aydın'da bahar

Aydın'da etkili olan yağışların ardından bugün hava sıcaklığı artarken, vatandaşlar park ve bahçelere akın etti. 

Son 5 gündür Güneydoğu, Doğu Anadolu ve Marmara Bölgesi'nde yaşanan sel felaketleri hayatı olumsuz etkilerken, Aydın'da bahar havası yaşanıyor. Dün sabah saatlerine kadar son 24 saat içerisinde metrekareye 50 kilogram yağış düşen Aydın'da, bugün sabah saatlerinden itibaren hava sıcaklığı arttı. Vatandaşlar, park ve bahçelerde güneşli havanın keyfini çıkardı. Atatürk Parkı'nda güneşlenen 75 yaşındaki Mahmut Uğurlu, Ramazan Bayramı öncesi Erzincan'dan Aydın'daki oğlunun yanına geldiğini belirterek, Aydın'ın havasının kendisini şaşırttığını söyledi. 

Memleketinden ilk defa uzaklaşmasına rağmen bir türlü Aydın'dan ayrılamadığını ve kentin havasını çok sevdiğini ifade eden Uğurlu, "10 gün önce geldim. Havalar sıcaktı. Bayramın ardından aniden soğudu. Bir günde kış geldi. Bir gece ortalığı sel aldı. Ertesi gün tekrar bahar oldu. Şimdi de güneşleniyoruz. Memlekette havalar çok soğuk. 75 yaşındayım, Aydın'ın havası kadar değişken bir hava görmedim" dedi. 

Hava sıcaklığının artması nedeniyle Aydın Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı'ndaki havuzlu parkın fıskiyeleri de açıldı.
iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 14:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?