31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Türkiye'nin en sportif ilçesi

TÜRKİYE'NİN EN SPORTİF İLÇESİ “NAZİLLİ”

Uzun yaşamın merkezi Nazilli, sporu yaşam sloganı haline getirerek her gün düzenli olarak toplu halde spor yapıyor. Nazilli Kapalı Spor Salonu’nda her sabah spor yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, herkesi sağlıklı yaşam için spor yapmaya davet etti.

Nazilli Kapalı Spor Salonu’nda her gün düzenli olarak spor öğretmeni Utku Duru tarafından spor yapan Nazillililer sabah sporunun çok önemli olduğuna değinerek; “Spor her yaşta her insanın sağlığı için tartışmasız çok önemlidir. Elimizden geldiğince spor yapmaya çalışıyoruz. Fırsat buldukça da yürüyoruz. Özellikle bayanlarımız çok bilinçli, hiçbir zaman erkekleri spor salonları hariç böyle 60-70 kişilik gruplar halinde spor yaparken görmek mümkün değil. Sağlıklı yaşam için yaptığımız sporu yaşımızın ilerlediği dönemlerde doktor zorunluluğunda değil de sağlığımız yerinde iken gençken başlamalıyız. Vücudumuzun tüm organlarını sağlıklı kılmalıyız. Uzun ve Sağlıklı yaşamak istiyorsak spor yapmalıyız” dediler.

SAĞLIKLI VE UZUN YAŞAMAK İSTİYORSAN SPOR YAP

Uzun Yaşam Sempozyumlarında da sağlığın öneminin vurgulandığını ifade eden Nazilli’nin sportif Başkanı Haluk Alıcık; “Spor her yaşta her insanın sağlığı tartışmasız çok önemlidir. Gerçekten spor konusunda bayanlarımız daha bilinçli. Hiçbir zaman erkekleri spor salonları hariç böyle 60-70 kişilik gruplar halinde spor yaparken görmek mümkün değil. Sporu yaşımızın ilerlediği dönemlerde doktor zorunluluğunda değil de sağlığımız yerinde iken başlamalıyız. Vücudumuzun tüm organlarını sağlıklı kılmalıyız. Uzun yaşam sempozyumlarında da birçok bilim adamı uzun yaşamda sağlıklı yaşamın önemine değiniyor. Bizler uzun yaşamın merkezi olarak sporunda merkezi olmalıyız. Şuanda gençlerimiz sporda Nazilli’nin ismini her branşta dile getiriyor. Bizlerde gençlere sporu önermeliyiz ve onları teşvik etmeliyiz. Nazilliler için eğiticimiz Utku Duru bu konuda yardımcı oluyor. Kış aylarında Kapalı Spor salonumuzda spor yapmalarını sağlarken, yaz aylarında ise Şehitler Parkı’nda spor yaptırıyoruz. Halkımızın sağlığı ve ferahı için elimizden geleni yapacağız” dedi.

TÜRKİYE'NİN EN SPORTİF İLÇESİ “NAZİLLİ”
TÜRKİYE'NİN EN SPORTİF İLÇESİ “NAZİLLİ”
TÜRKİYE'NİN EN SPORTİF İLÇESİ “NAZİLLİ”
TÜRKİYE'NİN EN SPORTİF İLÇESİ “NAZİLLİ”
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 17:05:01
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 18:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?