20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

'Ülkeyi rahatlatan bir karar'

Aydın Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, Anayasa Mahkemesi’nin parti kapatmayla ilgili olarak vermiş olduğu kararın ülkeyi rahatlatan bir karar olarak gördüklerini belirtti. Terör ve şiddete karışmamış siyasi partilerin hiçbir bir şekilde mahkeme kararıyla cezalandırılmasını doğru bulmadıklarını açıklayan Karaer, “Çünkü partilerin icraatlarını değerlendirecek olanlar sandıkta oy kullanan vatandaşlardır” dedi.


Anayasa Mahkemesi’nin davayı reddetmesini beklediklerini ifade eden Aydın Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, mahkemenin vermiş olduğu bu kararın bile demokrasinin gelişimi açısından memnuniyet verici olduğunu söyledi. Milletin iradesinin önüne vesayet anlayışıyla çıkmanın demokratik bir hukuk devleti olma yolunda ciddi mesafeler kat eden Türkiye adına büyük bir kayıp olduğunu belirten Karaer, “Türkiye bu süreçte enerjisini, heyecanını, dinamizmini ve zamanını kaybetmiştir. Bu durumdan iktidarı ve muhalefetiyle bütün siyasi partilerin, sivil toplumun, başta yargı olmak üzere bürokrasinin dersler çıkarması ve önümüzdeki süreçte makul bir zeminde buluşarak, Türkiye’nin aydınlık geleceği için kutuplaşmadan uzak, huzur temin edici, toplumsal güveni sağlayıcı bir yol izlenmesi gerekmektedir. Türkiye kısır çekişmeleri bir kenara bırakarak her alanda acımasızca süren küresel yarışta yerini almalıdır. Türkiye dün-bugün kavgası yaparak yarınlarını karartmamalıdır. Zaman geleceği yeniden inşa etme zamanıdır” diye konuştu.
Yaşanan son olayların ardından daha önceden başlanılan Anayasa hazırlıklarına hız verilmesi gerektiğine değinen Karaer, şunları söyledi: “Anayasa hazırlanırken mutlaka tüm kesimlerin fikirleri alınarak, farklı görüşler yeni anayasaya yansıtılmalıdır. Özellikle yeni Anayasayla bireysel hak ve özgürlükler teminat altına alınmalı, Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu değiştirilerek siyaset alanı demokratikleştirilmelidir.Ülkemizde yaşatılmaya çalışılan bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin geleceğinin aydınlık olduğunu düşünüyoruz. 70 milyon el ele, omuz omuza, gönül gönle verdiği takdirde Türkiye’nin kalkınmış ve demokratik bir hukuk devleti olmasının önünde hiçbir engel kalmayacaktır”

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 12:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?