19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Ülkü Ocakları Atatürk'ü Anma Haftası

Aydın Ülkü Ocakları Atatürk'ü anma haftası etkinlikleri kapsamında 'Atatürk ve Yükselen Türk Milliyetçiliği' konferansı düzenledi.
Konferansa konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Süleyman Özbek katıldı.
 
Aydın Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen konferansa, Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Özen Gündüz, MHP Aydın İl Başkanı Nedim Güraydın ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Musatafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için yapılan saygı duruşuyla başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Özen Gündüz, Türk Milleti'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verdiği milli mücadele ile bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya sergilediğini söyledi. Mustafa Kemal Atatürk'ün, bugün dünyanın önünde saygıyla eğildiği müstesna bir isim olduğunu belirten Gündüz, "Mustafa Kemal Atatürk'ün eşsiz askeri dehası ve milletine yol gösteren Kurt Başlılığı hala tazeliğini korumaktadır" dedi.
 
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Özbek ise konuşmasında Atatürk'ün Türk Milliyetçiliğine ve Türk Kültürüne olan bağlılığını değinerek, "Türk tarihinde millet, kültür, milliyetçilik ve Türk kimliği kavramlarını bugünkü manalarıyla yerleştiren Mustafa Kemal'e göre; kendisini Türk hisseden herkes Türk'tür. Atatürk, tarihî seyri içerisinde Türk kültürünü inceleyerek modern Türk insanını yetiştirecek olan Türk kültürünün çerçevesini çizmiştir. Onun Türk kimliği anlayışı, Türk'ün karakterine ve tarihine uygun bir kültür anlayışının yaşatılmasıdır. Bu tarz bir kimlik ve kültür anlayışı ise yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini meydana getiren felsefeyle ifadesini bulmuştur. Mustafa Kemal Atatürk, millet bilincinin ve millet olma duygusunun kuvvetlenmesi ve Türk tarihinin millî bir zemine oturtulmasıyla Türk kültürünün gelişeceğine inanmıştır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 11:08:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?