20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Ülkü Ocakları'ndan uyarı: Sağ-sol çatışmasına dikkat!

Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Bilge Ozan, üniversitelerde geçmişte yaşanan ’sağ-sol’ çatışmalarının bazı gruplar tarafından tekrar alevlendirilmek istendiğini belirtti.

Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Bilge Ozan, üniversitelerde yaşanan olaylara bir an önce el koymasını isteyen Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Bilge Ozan, üniversitelerde bölücü örgüt militanı ve sempatizanı sözde öğrencilerin bulunduğunu ifade ederek, "Yakılmaya çalışılan bu çatışma ve kavga kıvılcımı büyümeden söndürmelidirler. Yarın için bu kıvılcım ateş olursa, bunun sıkıntısını Türkiye çekecektir. Dert üstüne dert alan ülkemizin böylesi bir derdi kaldırmaya dermanı yoktur. Üniversitelerin ilim yuvası kimliğinin korunması noktasında, medyamızı da olayları körüklemeye değil, yatıştırmaya ve yaşananları tarafsız olarak kamuoyuna aktarmaya çağırıyoruz" dedi.

Son günlerde Türkiye’de birçok üniversitede sırayla ve rutin kavga çatışma görüntülerini ibretle izlediklerini ve öğrencilerin dış güçlerin ve bölücü zihniyetlerin oyununa gelmemesini isteyen Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Bilge Ozan, şöyle konuştu:

"Ülkemizin dış güçlere bağımlılığının artırılmasına yönelik siyasi adımların yoğunlaştırıldığı bir dönemde, en dinamik ve hareketli nüfusu barındıran üniversitelerimizde ’sağ-sol’ çatışması adı altında çeşitli manzaralar görmekteyiz. Sol düşünceye mensup öğrencilerin yine sol düşünceli öğrencilerle çatışması, yine üniversitelerde yer bulan yahut yer bulmaya çalışan bölücü örgüt sempatizanı öğrencilerin Ülkücü öğrencilere saldırması ve onların sınavlarına girmesine dahi tahammül edemeyen saldırganlıkları çıkan kavga ve çatışmaların en net tanımı ve fotoğrafı olacaktır. Geçmişte aynı tezgah ve karanlık senaryolarla ortaya çıkardıkları kaos ve karmaşadan beslenen yarasa zihniyetliler, yine işbaşındadır. Milli duruşun kaleleri olması gereken üniversitelerde, bölücü örgüt sempatizanı ve militanı sözde öğrenciler hakimiyet kurmaya çalışmaktadır. Siyasi ve sosyal konjöktörün kendileri adına oluşturduğu rüzgardan faydalanmak istemektedirler. Bunun için de milli duruşun bayraktarlığını yapan Ülkücü öğrencilere saldırarak ve bununla birlikte oluşturdukları gündemle bir takım medya desteğini de alarak güçlenmeye çalışmaktadırlar. Ülkücü gençlik olarak bizler meşru savunma hakkımızı kullandığımız gibi, karanlık güçlerin oyununda da kesinlikle taraf olmama yanlısıyız. Üniversitelerimizde sistemli bir şekilde başlatılan ve yürütülen çatışma ortamları birilerinin kumandasında hayata geçirildiği, her halinden belli olmaktadır. Birilerinin konferans ve panel düzenleme adı altında üniversitelerde sürekli olarak çatışmaya davetiye çıkarmasını da sağduyulu herkesin düşünmesi gerekmektedir. Ele geçirme yahut musallat olma yöntemlerini deneyenler, üniversiteleri eğitim yuvası olmaktan çıkarmaya çalışmaktadır. Üniversitelerimizde ’sağ-sol çatışması’ adı verilen kavgalar değil, bölücü örgüt sempatizanı ve militanı sözde öğrencilerin saldırıları ve yuvalanma çabaları vardır. Yetkilileri bu konularda daha dikkatli olmaya çağırıyoruz."

Aydın-İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 13:54:44
Güncelleme :27 Aralık 2004 Pazartesi 14:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?