30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Ülkücüler Bozkurt'u andı

Aydın’ın İncirliova ilçesinde 32 yıl önce camiden çıkarken, bıçaklanarak öldürülen ülkücü Şaban Bozkurt mezarı başında anıldı.


Aydın’ın İncirliova ilçesine bağlı Beyköy mezarlığında düzenlenen anma törenine Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan’ın yanı sıra Ülkü Ocakları ilçe teşkilat başkanları, Ülkücüler ve vatandaşlar katıldı. Mezarlıktaki anma töreninin de konuşan Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, kendilerinin Bozkurt ailesinin oğulluları olduğunu ve Şaban Bozkurt’un yokluğunu aratmamaya çalıştıklarını söyledi. Her zaman Bozkurt ailesinin yanında olmaya çalıştıklarını dile getiren Pehlivan, “Bugün, bundan 32 yıl önce camiden çıkarken hain bir saldırı sonucu bıçaklanarak hakkın rahmetine kavuşan Ülkücü ağabeyimiz Şaban Bozkurt’u anmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Bu ülke için nice Şaban Bozkurt’lar canlarını seve seve feda ettiler. Bizler de İslam’ın son karakolu, ebedi Türk yurdunu, bu mukaddes toprakları, şehitlerimizin emaneti olarak görüyor, gerekirse biz de bu uğurda canımızı vermeye hazır olduğumuzu hatırlatmak isterim. Sözlerime son verirken ülkücü ağabeyimiz Şaban Bozkurt’u rahmet ve minnetle anıyor, ruhu şad mekanı cennet olsun diyoruz” dedi.


Mezarlıktaki anma töreninde yapılan konuşmaların ardından Şaban Bozkurt için yasini şerif okunup dualar edildi. Törende son olarak Şaban Bozkurt’un mezarına karanfil bırakan ülkücüler, daha sonra Bozkurt ailesini evinde ziyaret ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 11:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EFE09 IP: 81.189.93.xxx Tarih : 22.04.2009 13:57:22

Allah dan bütün sehitlerimize rahmet diliyorum!