30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Umre kayıtları başladı

AYDIN’DA UMRE KAYITLARI BAŞLADI

Aydın Valiliği İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklama ile 2011 yılı umre kayıtlarının başladığı bildirildi. Aydın Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada kayıtların il ve ilçe müftülüklerinde yaptırılabileceği belirtildi.

Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Mü’minin olgunlaşmasında ibadetler önemli bir yer tutmaktadır. Zira ibadetler mü’minin bedeni ve ruhi açıdan sağlıklı olmasını sağlar. Umre ibadeti de; bu kazanımların yanında kişinin bakış açısını ve ufkunu genişletmesi açısından önem arz etmektedir. Bu kutsal yolculuğun ibadet ve ziyaret yönünün huşu içerisinde geçmesini sağlama amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızın geçmişin tecrübesiyle, bu yıl da hazırlıklarını tamamlayarak önemli tedbirler almıştır. Verilen görev ve yetki doğrultusunda 2011 yılı umre kayıtları başlatır” dedi.

2011 yılı umre turlarının 7 ayrı tipte olduğunu belirten Aydın İl Müftüsü Bayrak, detaylı bilgilerin müftülüklerden telefonla ya da bizzat ziyaret edilerek alınabileceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2011 Çarşamba 11:00:01
Güncelleme :26 Ocak 2011 Çarşamba 11:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?