31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Umre kayıtları başladı

2010 YILI UMRE KAYITLARI BAŞLADI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen hac ve emre ibadetleri organizasyonları kapsamında 2010 yılı umre kayıtlarının başladığı açıklandı.

Konuyla ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Müminin olgunlaşmasında ibadetler önemli bir yer tutmaktadır. Zira ibadetler mü’ minin bedeni ve ruhi açıdan sağlıklı olmasını sağlar. Umre ibadeti de; bu kazanımların yanında kişinin bakış açısını ve ufkunu genişletmesi açısından önem arz etmektedir. Umrenin ibadet ve seyahat yönü bulunmaktadır. Her iki nokta mübarek topraklara yola çıkan umrecileri ilgilendirmektedir. Bu kutsal yolculuğun ibadet ve ziyaret yönünün huşu içerisinde geçmesini sağlama amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımızın geçmişin tecrübesiyle, bu yılda hazırlıklarını tamamlayarak önemli tedbirler almıştır. Umre mevsimine girmiş bulunmaktayız. Diyanet İşleri Başkanlığı bu hizmeti, dini esaslara uygun, her türlü çıkardan uzak ve ülkemizin onuruna yakışır bir tarzda yerine getirmeye özen göstermekte ve kendisine verilen görev ve yetki doğrultusunda 2010 yılı umre kayıtlarını başlatmış bulunmaktadır” denildi.

Vatandaşların izin süresine, iş durumuna, imkan ve tercihlerine uygun düşmesi maksadıyla farklı şekillerde programların belirlendiği kaydedilen açıklamada, “İl ve İlçe Müftülüklerimiz bünyesinde Umre Kayıt Büroları oluşturulmuştur. Bu bürolarda görevli personelimiz umreye müracaat edeceklere yardımcı olmakta, detaylı bilgiler vermekte ve kayıt işlemlerini yürütmektedirler. Umreye gidecek olan vatandaşlarımız; en az 1 yıl geçerlilik süresi olan pasaport, T.C.Kimlik Numarasının bulunduğu Nüfus Cüzdan fotokopisi, Beyaz fonlu 3 adet vesikalık fotoğraf ile birlikte İl veya İlçe müftülüklerimizin Umre Bürolarına müracaat ederek kayıtlarını yaptırabileceklerdir. İl Müftülüğümüzün 2251081-2257731 no’lu telefonlarından bilgi edinilebilir” ifadelerine yer verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 14:07:04
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 18:32:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?