20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Umuda yolculuk karakolda bitti

Aydın’ın Kuşadası, Söke ve Didim ilçelerinde güvenlik güçleri tarafından Türkiye’ye yası dışı yollarla giriş yapmış toplam 57 yabancı uyruklu göçmen ve 2 organizatör yakalandı.


Edinilen bilgiye göre Didim’in Akköy Taşburun mevkiinde 20 Irak uyruklu, Söke’nin Kemaldere Kafa mevkiinde 13 Filistin ile 12 Irak uyruklu, Kuşadası’nın Davutlar Beldesi Gençlik Kampı sahilinde 7 İran uyruklu, Kuşadası Milli Park plajında 1 Suriye Uyruklu ve Söke’nin Tuzburgazı mevkiinde 3 Filistin ile 1 Cezayir uyruklu yabancı göçmen yakalandı. Yakalanan yabancı uyruklu göçmenlerden Davutlar Beldesi Gençlik Kampı sahilinde yakalanan 7 İran uyruklu göçmen pasaportları olduğu için serbest bırakılarak, organizatörlüklerini yapan iki kişinin aranma çalışmaları başlatıldı.

Söke’nin Tuzburgazı mevkiinde yakalanan 4 göçmenden 2 Filistinli İzmir İlindeoturma izinleri olduğu için serbest bırakılırlarken geri kalan 48 yabancı uyruklu göçmen Aydın yabancılar şubesine teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı. Olaylarla ilgili soruşturma başlatıldı

iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 12:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?