19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Üretici pamuk fiyatından memnun değil

Pamuk alım piyasasını dengeleyici olması açısından üreticilerin günlerdir beklediği Tariş'in 40 randımanı baz alarak açıkladığı 1YTL/Kg kütlü pamuk fiyattan üretici memnun değil. 

Türkiye'nin pamuk ambarı olarak bilinen Söke Ovasında Tariş'in açıkladığı alım fiyatlarını üretici az bulurken Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek açıklanan fiyatın kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Örnek yaptığı açıklamada "Söke ovasında bu sezon kuraklığa ve susuzluğa bağlı olarak çok ciddi verim kaybı buna bağlı olarak da randıman kaybı yaşanmakta. Bu nedenle ovamızda 40 randıman pamuk az miktarda bulunuyor. Biz Tariş Pamuk Birliği Başkanı Basri Özçoban ile yaptığımız görüşmelerde sorunu dile getirerek 38 randıman pamuğun en az 1 YTL olmasını önermiştik" dedi. 

Pamuk üreticisinin çok zor bir sezon yaşadığını sözlerine ekleyen Söke Ziraat Odası Başkanı Muhsin Örnek "Geçtiğimiz yıllarda dönümde 450-500 kg ürün alınan tarlalardan bu yıl susuzluktan dolayı 200-250 kg ürün alınmakta. Bu zor günlerde Tariş alım politikası ile ortaklarına destek olmalıydı. Fiyatın yukarıya çekilmesi için Tariş ile görüşmeleri sürdüreceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 15:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?