20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Üreticilere ücretsiz zeytin fidanı

AKBÜKTE ÜCRETSİZ ZEYTİN FİDANI DAĞITIMI

Aydın İl Özel İdaresi Didim’in Akbük Beldesi’nde üreticilere 150 adet zeytin fidanı dağıttı.

Akbük Belediye Şantiyesinde gerçekleşen zeytin fidanı dağıtımında Didim İl Genel Meclis Üyesi M. Cahit Kaya, belediye ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri proje için 30 bin TL harcandığını söyledi.

Akbük dışındaki beldelerde de zeytin fidanı dağıtıldığını ifade eden Cahit Kaya, “ İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 30 bin TL tutarında zeytin ağacı fidanı çeşitli beldelerimizde ücretsiz olarak dağıtıldı. Bizde Akbük olarak talepte bulunduk. 150 adet zeytin fidanı belediyemiz ile halkımıza dağıtıldı. Önümüzdeki günlerde bu tür projelere devam edeceğiz. Ağaçlandırma çalışmalarına da önem veriyoruz. ” dedi.

Akbük Belediye Başkanı M.Erçin Sandalcı ise Akbük’te yeşili ve doğayı korumak ve geliştirmek adına gayret gösterdiklerini ifade ederek, “Bu konuda meclis kararımızda bulunmaktadır. Her yapılacak olan inşaat için yetiştirmesi gereken ağaç miktarı belirlendi. Mecliste bu konuda oldukça duyarlı davranarak Akbük’ün yeşil yapısını geliştirerek devam ettirme çabası içersindeyiz. Zeytin ağaçlarının getirilip dağıtılmasında öncülük eden Kaya’ya teşekkür ediyorum. Öneli olan fidanı diktikten sonra onu korumak ve yetiştirmektir. Halkımızın bu konuda belediye ile işbirliği içersinde davranarak yardımcı olmasını bekliyorum”dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 15:44:01
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 15:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?