20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Uydukent’te mutlu son

UYDUKENT’TE TARİHİ GÜN

Kuşadası'nda 17 yıldır yılan hikâyesine dönen Uydukent’te mutlu son başladı. Albatros Kooperatifi üyesi 120 kişi anahtarlarını teslim aldı. 45 aile Uydukent’e ilk yerleşen nüfus oldu.

Kuşadası Belediye Başkanının 29 Mert seçimlerinde görev gelir gelmez ele aldığı ilk konulardan biri olan Uydukent’te, 4328 olan konut sayısını 2500’e düşüren ve Uydukent’in önündeki yasal engelleri kaldıran meclis kararının ardından inşaatlar hız kazanmıştı.

Geçtiğimiz aylarda tapularına kavuşan ilk kooperatif konumundaki Albatros’ta konutlar teslim edildi. İki blokta toplam 120 dairenin anahtarlarını teslim etmek için düzenlenen mütevazı törende, ayrıca daha önce tapularını alamayan üyelere tapuları dağıtıldı. Törene Albatros Kooperatifi üyelerinin yanı sıra, CHP İlçe Başkanı Mehmet Bal ile CHP Belediye Meclisi Üyeleri Ahmet Kireç, Zekeriya Tünk ve Yusuf Emik, Uydukent Üst Birlik Başkanı Osman Tuğrul ile üst birlik üyeleri katıldı.

Anahtar teslim töreni öncesi kokteyl düzenlendi. Kokteylin ardından ise hak sahiplerine evlerinin anahtarları teslim edildi. Daha sonra anahtar teslim töreni öncesi Albatros Kooperatifi Başkanı Mustafa Beyoğlu kısa bir konuşma yaparak, 17 yıldır atıl durumda kalan binaların yapımında büyük destek veren ve Uydukent’in önünü açan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’e teşekkür etti.

Uydukent’te ilk anahtar alan üye ise Mehmet Gürel isimli üye oldu. Mehmet Gürel Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Kireç’in elinden aldı.

UYDUKENT’TE TARİHİ GÜN
İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2010 Cumartesi 19:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?