20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

AYDIN’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Aydın Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve Kuşadası-Söke-Çine-İncirliova İlçe Emniyet Müdürlüklerince uyuşturucu tacirlerine yönelik olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre; uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında yeni belirlenen stratejik hedefler doğrultusunda, uyuşturucu madde üreten, satan, aracılık eden şebekelere yönelik olarak Aydın Emniyet Müdürlüğü KOMücadele Şube Müdürlüğü, Kuşadası KOM Grup Amirliği, İncirliova, Çine ve Söke İlçe Emniyet Müdürlükleri görevlilerince ortaklaşa yapılan çalışmalar neticesinde; İncirliova ilçesinde ikamet eden M.T. isimli şahsın ikametinde ve ikametinin bahçesinde yapılan aramada 15 kök kenevir bitkisi, 1 adet tabanca,1 adet şarjör ve 8 adet fişek ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan M.T., adli makamlara sevk edildi.

Satmak amacıyla uyuşturucu madde taşındığı bilgisi edinilen ve Aydın-Muğla Bulvarı Ovaeymir Kavşağında durdurulan otomobil içerisinde yapılan aramada da 500 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili şüpheli olarak araç şoförü Y.D. ve yanında bulunan B.M.A. isimli şahıslar göz altına alınırken; Y.D’in üzerinden 2,5 gram daha esrar maddesi ele geçirildi.

Şüphelilerden B.M.A’nın Çine’deki ikametinde yapılan aramalarda bin 525 gram poşetlenmiş ve satışa hazır halde kubar esrar maddesi, bahçeye ekili vaziyette 44 kök kenevir bitkisi, 72 adet kenevir bitkisi ekildiği düşünülen naylon tüp, 52 gram kenevir tohumu elde edildi. “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Uyuşturucu Madde Satın Almak, Nakletmek ve Kullanmak” suçlarından adli makamlara sevk edilen Y.D. ve B.M.A. tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kuşadası KOM Grup Amirliği tarafından yapılan çalışmalar neticesinde ise Söke’ye uyuşturucu madde getireceği bilgisinin alınması üzerine Söke otobüs terminalinde gerekli tedbirler alınarak Diyarbakır’dan gelen otobüsten inen F.G. isimli şahsın çantasında 37 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Ayrıca bir erkek ve bir bayan şahsın Kuşadası’na satmak maksadıyla yüklü miktarda uyuşturucu madde getireceği ihbarını değerlendiren polis ekipleri, yapılan çalışmalar sonrasında Ö.B. ile T.G. isimli şahısların çantalarında toplam 4 kilo 278 gram ağırlığında esrar maddesi ele geçirildi. “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Uyuşturucu Madde Satın Almak ve Nakletmek” suçlarından adli makamlara sevk edilen Ö.B. ile T.G. tutuklanarak cezaevine konuldu.

6 KİLO 300 GRAM ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Aydın Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve Kuşadası-Söke-Çine-İncirliova İlçe Emniyet Müdürlüklerince uyuşturucu tacirlerine yönelik olarak düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü tutuklanırken; operasyonlar kapsamında oplam 6 kilo 305 gram esrar maddesi, 131 kök kenevir bitkisi, 52 gram kenevir tohumu, 37 adet uyuşturucu hap, 1 adet tabanca, 1 adet şarjör ile 8 adet fişek ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

AYDIN’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU
AYDIN’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU
AYDIN’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU
AYDIN’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 12:28:00
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 21:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?