30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Uzmanından sıcak uyarısı

Son birkaç gün içerisinde hava sıcaklığının 4 ila 6 derece artması ve Kuşadası’nda 40 dereceye kadar ulaşmasının ardından, Kuşadası Sağlık Grup Başkanlığı tarafından sıcak uyarısında bulunuldu.

 

Bu arada, Kuşadası’nda sıcaklığın 39 dereceye ulaşmasıyla plajları, havuzları ve aqua parkları dolduran tatilciler serinlemek için her yolu denedi.
Meteoroloji Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, hava sıcaklığının 39 dereceyi bulduğu Kuşadası’nda deniz suyu sıcaklığı ise 21 derece olarak gerçekleşti. Meteoroloji yetkilileri önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının 2 derece daha artacağı uyarısında bulundu.


Bu arada, Kuşadası Sağlık Grup Başkanı Dr. Şükrü Güngör, artan hava sıcaklıklarının ardından tatilcileri bol sıvı tüketilmesi konusunda uyardı. Özellikle kalp ve şeker hastalarının 11.00 ile 15.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması konusunda uyarılarda bulunan Sağlık Grup Başkanı Güngör, “ Bol bol sıvı içeceklerin tüketilmeli. Günde en az 5 litre su içilmesi gerekiyor. Kalp ve şeker hastaları güneş altında kalmamalı “ dedi.

...
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 02:22:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?