30
Mayıs
2024
Perşembe
AYDIN

Vahşet çetesine 8 tutuklama

Aydın'ın ilçesi Kuşadası'nda işadamlarını korkutup para almak için seçtikleri genç kurbanları vahşice öldüren 10 kişilik vahşet çetesinin 8 üyesi tutuklandı.


Yaptığı cinayetler ve vahşi yöntemleriyle Kuşadası ve çevresine korku salan N.A. liderliğindeki çete, Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliği ile Asayiş Büro Amirliği'nin iki ay süren ortak çalışmasıyla çökertilmişti. Kuşadası'nda yaklaşık 2 ay ara ile 26 yaşındaki Hüsredin Özçelik ve 28 yaşındaki Gürkan Yılmaz isimli şahıslar kaybolmuş ve aileleri de çocuklarından haber alamamaları ve hayatlarından endişe duymaları üzerine Kuşadası Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat etmişti. Kuşadası Emniyet Müdürlüğü de bu çalışmalar üzerine "Organize-1 " kod adlı bir projeli çalışma başlattı. Projeli çalışma sonucunda 26 Ağustos tarihinde kaybolan matbaa işçisi Hüsredin Özçelik ile 19 Ekim tarihinde kaybolan temizlik işçisi Gürkan Yılmaz'ın eski hava korsanı N.A. liderliğindeki M.K.K., S.S., A.A., M.A., Y.B., G.O., S.Y. ve O.K.'nin üye olduğu çetenin işadamlarına korku salmak amacıyla rastgele seçip öldürdüğü ve daha sonra da gömdüğü belirlendi. Hüsredin Özçelik ve Gürkan Yılmaz'ın cesetleri Kirazlı yolu üzerinde ve Davutlar'da boş bir arazide toprağa gömülü olarak bulundu. Söz konusu çetenin, bu iki cinayet karşılığında bir işadamından 160 bin YTL haraç alırken, bir başka işadamının da işletmesine baskı yoluyla el koyup, ortak olduğu belirlendi.


Çete üyesi şüphelilerden aralarında çete liderinin de bulunduğu 7'si Kuşadası'nda ve bir tanesi de İstanbul'da olmak üzere eş zamanlı operasyonlarla yakalanan 8 zanlı dün sabah saatlerinde Kuşadası adliyesine çıkarıldı. Tam bir suç makinesi olan uçak kaçırma, adam kaçırma, yağma, 6136 S.K.M., gasp ve hırsızlık suçlarında sabıkaları belirlenen çete üyelerinin Kuşadası adliyesinde sabah başlayan sorgulaması tam 16 saat sürdü. Daha sonra Cumhuriyet Savcısı tarafından mahkemeye sevk edilen vahşet çetesinin 8 üyesi "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, örgüte üye olma, haksız menfaat temin etmek, yağma, planlayarak adam öldürme ve adam öldürmeye yardım etmek" suçlarından tutuklandı. Vahşet çetesi üyesi 8 zanlının tutuklanmasının ardından, Kuşadası polisi öldürülen gençlerin ailelerinin adliye önünde toplanmaları üzerine geniş önlemler aldı. Yoğun önlemler altında vahşet çetesinin 8 üyesi Söke Cezaevi'ne konuldu.


Bu arada, vahşet çetesinin liderliğini yapan ve eski bir hava korsanı olan N.A. hem savcılıkta hem de mahkemede susma hakkını kullandı. Bilindiği gibi, cinayetlerin ve örgütün bir numaralı zanlısı olarak tutuklanıp, cezaevine konulan N.A., 9 Haziran 1998 tarihinde Mehmet Ali Ağca'nın serbest bırakılması için Malta Havayolları'na ait La Valetta-İstanbul seferini yapan bir uçağı kaçırmıştı. N.A., ayrıca 1998 yılında da İzmirli bir işadamını fidye için kaçırmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 10:52:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan kap IP: 78.176.182.xxx Tarih : 26.10.2008 22:00:37

ayrıca 1998 yılında da İzmirli bir işadamını fidye için kaçırmıştı...... bu bölüm haberde yer alan son kısım. Fidye için adam kaçırmış.sene 2008 yani aradan 10 yıl geçmiş ve bu geçmişini.....bilmem nekadar ... olan bu şahıs dışarda ve cinayetlerine devam ediyor.Lütfen daha fazla adalet.adam kaçırmak cinayete eş olmalı.