20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Vakıflar Haftası kutlanıyor

Vakıflar Haftası Aydın'da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlaya etkinlikler kapsamında Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü personeli, Vali Vekili Celal Ulusoy’u ziyaret etti. Valilik Makamı'nda gerçekleşen ziyarete Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Seyfullah Öztürk ile müdürlük personelleri katıldı.

Ziyarette konuşan Vakıflar Bölge Müdürü Seyfullah Öztürk, ülkenin en büyük vakfının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olduğuna söyledi. Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün son yıllarda önemli yatırımlara imza attığına işaret eden; Aydın, Muğla ve Denizli illerinde 2003-2009 yılları arasında yaklaşık 100 vakıf eserinin vatandaşların hizmetine sunulduğunu ifade etti.

İleri süreç için de önemli proje hazırlıklarının devam ettiğinin altını çizen Öztürk, “Bizim Aydın'da en önem verdiğimiz yatırımımız, Sultanhisar'a bağlı Salavatlı Beldesi'nde bulunan vakıf arazisine kurulacak olan sera projesidir. Vakıflar olarak tarım alanında da bunun gibi önemli yatırımlarımız var. Sorumluluk alanımızdaki 3 ilde yaklaşık 35 bin metrekare arazimiz var. Geçtiğimiz yıllarda bu arazilere 50 adet zeytin fidanı diktik. Tarımda ilgili olarak çok yakında 4-5 adet daha yeni projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Turizm alanında da Fethiye ve Güllük’te apart otel projelerimizi tamamladık. Gene Fethiye’deki hastane projemiz ili ilgili çalışmalar devam ediyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak 3 ilimizde belirlenen 2 bin 775 aileye her ay düzenli gıda yardımı yapıyoruz. Ayrıca bin 950 ihtiyaç sahibi aileye de her gün sıcak yemek ulaştırıyoruz” dedi.

Vakıfların 100-200 yıllık tarihi geçmişe sahip önemli bir kuruluş olduğuna işaret eden Vali Vekili Celal Ulusoy da, vakıfların günümüze kadar gelebilen sosyal yardımlaşma kurumu olarak ortaya ön plana çıktığını ifade etti. Vakıfların gayrimenkullaşması ile birlikle önemli bir kurumsal yapıya dönüştüğünün altını çizen Ulusoy, “Böyle olunca da bu kurumun idaresi güçleşiyor. Bu yapıyı korumak ve eserleri halkın hizmetine sunmak için önemli bir görev yürütülüyor. Bu kapsamda bölgemizde de önemli eserler ortaya çıkarılıp, halkın hizmetine sunuldu. Halkın ihtiyaçlarının karşılanması bakımından vakıflar büyük bir sorumluluğu yerine getiriyor. Halkın yoksulaşmasını elbette kimse istemez. Herkesin devletin gözetiminde kendi kendine yetebilmesi önemli ama ihtiyaç sahiplerinin de kucaklaması lazım. Ben gerçekleştirdikleri bu önemli görev nedeniyle Vakıflar Bölge Müdürlüğü çalışanlarını kutluyorum. El ele verildiği sürüce daha güzel çalışmaların ortaya çıkarılacağına inanıyorum” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 12:32:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?