31
Mayıs
2024
Cuma
AYDIN

Vali Coş’tan 24 Kasım mesajı

VALİ COŞ’TAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTMALA MESAJI

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, kutlama mesajı yayınlayarak 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı. Mesajında Türkiye’nin gelişmesi için öğretmenlerin çok önemli bir misyonu üstlendiklerini dile getiren Vali Coş, görevdeki bütün öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladığını, ebediyete intikal etmiş öğretmenleri de rahmetle andıklarını belirtti.

Kutlama mesajını Atatürk’ün ‘Muallimler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ sözünü hatırlatarak başlayan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, uygarlık yarışında kazanmanın anahtarının öğretmenlerin elinde olduğunu dikkat çekti. Öğretmenlerden öğrencileri bilime açık, teknoloji üreten milli ve manevi değerlere saygılı birer birey olarak yetiştirmelerini isteyen Vali Çoş, “Bugünün yönetenleri olarak ne yaparsak yapalım, uygarlık yarışında kazanmanın anahtarı öğretmenlerin elindedir. Çünkü; Sahip olduğumuz en büyük sermaye olan çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirecek ve onları Milli hedeflere yöneltecek, Ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumasını ve gelişmesini sağlayacak azim ve kararlığa sahip kılacak, dolayısıyla geleceğimize yön verecek kişiler sizlersiniz. Bu nedenle, çocuklarımızın ve gençlerimizin, özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknoloji üretebilen, milli ve manevi değerlere saygılı, demokratik değerlere bağlı bireyler olarak yetişmelerine özen göstermeliyiz” dedi.

Öğretmenlik mesleğinin toplumda hak ettiği itibarı kazanması, öğretmenlerin niteliklerinin yükseltilmesi ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için elbirliğiyle çalışması gerektiğini öngören Vali Hüseyin Avni Coş mesajının devamın da ise şu cümlelere yer verdi, “Son derece mütevazi imkanlarla büyük fedakarlıklar göstererek aziz Milletimize çok önemli hizmetler veren değerli öğretmenlerimizin hizmetlerinin maddi ölçüsünün olmadığının bilinci içersinde Onlar için ne yapılsa layıktır diyor, fedakarlıklarına Milletçe teşekkür ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle görevdeki ve emekli tüm öğretmenlerimizin, ailelerinin, öğrencilerimizin ve bütün milletimizin Öğretmenler Günü'nü ve yaklaşan Mübarek Kurban Bayramını, en samimi duygularımla kutluyor, sevdikleriyle birlikte daha nice öğretmenler gününe, bayramlara esenlik içerisinde ulaşmalarını diliyor, Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm değerli öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun”

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 15:47:02
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 17:14:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?