20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Vali Malay Aydın'a veda ediyor

Aydın’da 24 Eylül 2004 tarihinde göreve başlayan ve Aydınlılar tarafından ‘Toprak Aşığı Renkli Vali’ olarak ilan edilen Vali Mustafa Malay, yarın Aydın’a veda ediyor. Aydın Valiliği önünde düzenlenecek olan törenle uğurlanacak olan Vali Malay’ın yerine Vali Yardımcısı Celal Ulusoy vekalet edecek.

Daha önce Aydın’dan ayrılış tarihi 15 Nisan olarak açıklanan Vali Mustafa Malay, Aydın’ın bütün ilçe ve beldelerini ziyaret edip vatandaşlardan helallik istiyor. Özellikle il genelindeki asırlık çınarları tek tek evlerini ziyaret eden Vali Malay, görev süreci boyunca Aydınlıların kendisine hep destek olduğunu dikkat çekerek bütün Aydınlılara teşekkür ediyor.

Göreve başladığı ilk günlerde yaptığı köy gezileri sırasında asitli içecek ve şekerleme ikramlarını yasaklayan, bunun yerine ziyaretlerde incir ve ayran ikram edilmesini genelgeyle duyuran Vali Malay, ayrılmadan önce Aydınlılara ‘Birlik olunması’ mesajını verdi.

Valilik konağında beslediği tavuk, ördek gibi hayvanların yanı sıra konak bahçesinde doğal beslenmek için diktiği sebzeler yetiştiren Aydın’ın sempatik Valisi Mustafa Malay, ilden ayrılacak olmasına rağmen Aydın’ı ve Aydınlıları hiçbir zaman unutmayacağını söyledi.

Aydın’da her zaman adaletli bir hizmet anlayışı içerisinde görev yaptığını dile getiren Vali Malay, “Aydınlılar ve daha önce görev yaptığım yerlerdeki vatandaşlar beni iyi tanır. Ben daha önce görev yaptığım yerlere başı dik olarak gidebilen bir devlet memuruyum. Allah devletimize milletimize zeval vermesin, devletimizin olanakları sayesinde buralara gelebilmiş bir köylü çocuğuyum. Devletimize olan sadakatimize milletimize hizmet ederek göstermekteyiz. Hizmet her şeyden üstündür. Bu anlayışla bugüne kadar devletimiz için çalıştım. Bu aşamadan sonrada devletimizin isteği doğrultusunda milletimiz için çalışmaya devam edeceğim” dedi.

“AYDIN’IN ELİ HAMUR, KARNI AÇ”
Aydınlıların karşısına zaman zaman Yörük Ağası, zaman zamanda ağaç diken bir köylü olarak çıkan Vali Mustafa Malay, “Aydın'ın yer altı ve yer üstü kaynakları bakımından çok zengin. Her yönden büyük zenginliklere sahibiz. Ancak tabiri caiz ise elimiz hamur karnımız aç. Madenlerimizi hammadde olarak dışarıya ucuza satıyoruz. Şu anda karlı görünsek de bu madenlerin hammadde olarak satılması ülke menfaatine değildir. Şu anda bizden değişik madenleri alıp işleyen bir çok ülke kendi rezervlerini dokunmuyor. Diğer yandan Aydın çok önemli jeotermal enerji kaynaklarına sahip. Aydın sadece jeotermal nimetini değerlendirse dünyanın sayılı zengin şehirleri arasına girer" şeklinde konuştu.

“TARIM AYDIN’IN VAZGEÇİLMEZ ÖNCELİĞİDİR”
Aydınlıların toprak aşığı olarak tanıdığı ve köy ziyaretleri sırasında sürekli olarak üretim faaliyetleri hakkında bilgiler alan Vali Malay, giderayak Aydınlılara sahip oldukları kestane üretimine sahip çıkma uyarısında bulunarak, “Kestane üretimi en fazla Aydın’da olmasına rağmen, kestanenin Bursa’da işlenmesi nedeniyle herkes kestaneyi Bursa’nın ürünü olarak biliyor. Bu Aydınlıların ayıbıdır. Çünkü Aydın dağlarından bin bir zahmetle toplanan kestaneler, yok pahasına işlenmeden Bursa’ya gönderiliyor. Aydın bu ve bunun gibi sebeplerden kalkınamıyor. Aydın’da sadece domates ekimi yapsa onunla kalkınabilir. Fakat üreticilerimiz deden kalma yöntemlerle üretim yapıyor. Artık bunlardan vazgeçilmelidir. Aydın bir çok ilin sahip olamadığı verimli topraklara sahip. Bu verimli topraklar sanayi ile kentleşmeye açılarak yok edilmemeli. Aydın’ın kalkınma planlaması yapılırken, tarım öncelik olarak belirlenmelidir. Toprak ana gibidir. Her türlü cefayı kaldırabilir” şeklinde konuştu.

“2004-2008 YILLARI ARASINDA AYDIN’DA 699 PROJE TAMAMLANDI”
Görev yaptığı 2004-2008 yılları arasında Aydın’a kazandırılan projeleri de değerlendiren Vali Malay, Aydınlıların kalkınmak için birlik olmasını isteyerek, şunları söyledi: “Aydın’da 2004-2008 yılları arasında yapım aşamasında olan bin 570 projeden 699 adedi tamamlanarak hayata geçti. Bu projelerin hayata geçmesi için 2004-2005 yılları arasındaki 5 yılda Aydın’a 1 triyon 318 milyon TL ödenek geldi. Gelen ödeneklerle yüzde 84 fiziki gerçekleşme sağlandı. İçişleri Bakanlığı’nın 2005 yılında hayata geçirmiş olduğu KÖYDES projesi kapsamında Aydın’a gönderilen 43 milyon 767 bin TL ödenek ile 256 köyün 803 kilometrelik yolu asfaltlandı, 313 köye içme suyu sağlandı, 8 adette köprü yapıldı. İçişleri Bakanlığı’nın faaliyete koyduğu BELDES projesi kapsamında ise 2007 ve 2008 yıllarında 10 milyon 600 bin TL ödenekle 24 adet içme suyu, 7 adet kanalizasyon ve 283 metrekare parke taşı döşemesi yapıldı”

“AYDINLILARA SEVGİ VE SAYGILARIMI SUNUYORUM”
Daha önce görev yaptığı yerlerde olduğu gibi Aydın’dan da başının dik olarak ayrılacağını ifade eden Vali Malay, son olarak “Görevim süresince başta Aydınlılar olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör temsilcileri ile birlik ve beraberlik içinde kamu hizmetlerini etkin, huzurlu, süratli, adil ve tarafsız bir şekilde yerine getirmeye çalıştım. Valilik görevim süresince, desteklerini benden hiç bir şekilde esirgemeyen Aydınlı hemşerilerim ve birlikte çalıştığım mesai arkadaşlarıma, milletvekillerine, adli ve idari yargı mensuplarına, askeri erkana, belediye başkanlarına, il genel meclisi üyelerine, siyasi parti ve meslek kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, köy ve mahalle muhtarları ve basın mensuplarına teşekkür ederim. En içten duygularımla aileleri ve yakınları ile mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler geçirmelerini dilerim. Bu duygu ve düşüncelerimle tüm kadirşinas Aydınlılara veda eder, en iyi dileklerimle selam, sevgi ve saygılarımı sunarım” diyerek, Aydınlılara teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 10:53:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?