19
Mayıs
2024
Pazar
AYDIN

Vali Malay köyleri ziyaret etti..

41 gün önce göreve gelen Vali Mustafa Malay, köy ziyaretlerine başladı. Köşk İlçesi’nin ve köy muhtarlarının sorunlarını dinlemek amacıyla ilçeye ve İlçeye bağlı köylere bir gezi düzenleyen Vali Malay, ilçeye bağlı 24 köy muhtarının sorunlarını dinledi. Başçayır Köyü’nde düzenlenen toplantıda, köylülerin ve muhtarlarının tamamı, yıllardır yapılmayan Köşk-Başçayır ve Ödemiş yolundan şikayetçi oldu.

İlin tüm sorunlarına bizzat yerinde görerek çözüm bulmak için çalışacağını belirten Vali Malay, köylülere hitaben yaptığı konuşmada, "Devlet olarak görevimiz, vatandaşa hizmet etmektir. Bütün kamu görevlileri, halk olduğu için vardır. Hepimiz bu bilinçle hizmet vermeye çalışıyoruz. Devletin kapısı her zaman vatandaşa açıktır. Sorunu olan vatandaş ve muhtar, hiç çekinmeden ilgili daireye başvurabilir" dedi.

Köylülerin çok çalışmasını tavsiye eden Malay, fakirlikten kurtulmanın tek yolunun çalışmaktan geçtiğini, çalışan kişilerin de sağlıklı olduğunu söyledi.

Vali Malay, ilk önce Köşk Kaymakamlığı’na giderek burada ilçenin genel sorunları hakkında Kaymakam İlker Arıkan’dan brifing aldı. Daha sonra köylülerin şikayetçi olduğu yolu kullanarak Başçayır Köyü’ne giden Vali Mustafa Malay, burada köy muhtarlarıyla tanışarak, muhtarların sorunlarını dinledi. Köy muhtarlarının tamamı, ilçeye bağlı 24 köyden 16’sının ulaşımını sağlayan ve yıllardır yapılmayan Köşk-Başçayır yolundan şikayetçi oldu.

İlçeye bağlı köylerin en büyük sorununun yol olduğunu ifade eden Kaymakam İlker Arıkan, "Köşk İlçesi’nin en önemli sorunlarının başında, ilçeye bağlı 24 köyden 16 Köyün ulaşımın sağlayan Köşk-Başçayır-Ödemiş yolu, ilçedeki ulaşım için çok önemli ve trafik yoğunluğu oldukça fazladır. Özellikle ürün hasat dönemlerinde, ürün ve işçilerin ilçe merkezindeki işletmelere taşınması ile yoğunluk daha da artmaktadır. Standartlara uygun olmayan bu yolumuzun bir önce yapılması gerekmektedir" diye konuştu.

Akşam saatlerine kadar ilçede ziyaret ve incelemelerde bulunan Vali Malay, iftarını da Köşk Belediyesi tarafından kurulan çadırda vatandaşlarla birlikte açtı.

aydın
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 12:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?