20
Mayıs
2024
Pazertesi
AYDIN

Vali Malay merkeze alınıyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a "Kendi partisi veya halk, Sayın Baykal’ı APS ile gönderecektir" diyen Aydın Valisi Mustafa Malay’ın merkez valiliğine çekileceği öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Malay’ın merkeze gelmek için dilekçe verdiğini hatırlatarak, "Kararname hazırlanıncaya kadar Bakan’ın onayı ile geçici olarak merkeze alınması için çalışma başlatıldı" dediler.

Bakanlar Kurulu’ndan atılmıştı

İsmet Sezgin’in İçişleri Bakanlığı döneminde ilk kez Şırnak’a vali olarak atanan Malay, SHP-DYP koalisyon hükümeti sırasında dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Onur Kumbaracıbaşı ile polemiğe girmişti. Malay, kamuya işçi alımında siyasi kayırmacılık yapıldığı, para alındığı ve PKK’lıların işe sokulduğu iddiasında bulunarak Kumbaracıbaşı’nı hedef almıştı. SHP’lilerin sert çıkışı üzerine Ankara’ya çağrılan Malay, 11 Şubat 1993’deki toplantıda da aynı iddiaları yineleyince Bakanlar Kurulu toplantısından çıkarı çıkarılmıştı.

Kuş gribinde de öne çıktı

SHP’lilerin baskısı üzerine merkeze çekilen Malay, AKP hükümetince yeniden valiliğe atandı. Ordu, Erzurum ve son olarak Aydın Valiliği’ne atanan Malay, kuş gribinin yaşandığı günlerde de gündeme oturdu. Valilik konutunda 13 tavuk ve 9 güvercin beslediğini anlatan Malay, "Ben tavuk eti de yumurta da yiyorum. Kuş gribi bile olsa hiçbir şey olmaz" demişti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 10:10:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cenk IP: 88.246.131.xxx Tarih : 22.03.2009 23:27:28

Haa kararname hazırlanıyormuş,kararnamede çıkacak olan vali de bunun gibi hükümet yanlısı olmasın?Onun bunun siyasetine karışan değil,devletin işiyle uğraşan vali gelsin.Devlet kalıcı,hükümetler ise geçicidirler.