29
Mayıs
2024
Çarşamba
AYDIN

Vali Malay'dan hayırseverlere plaket

Aydın Valisi Mustafa Malay'ın öncülüğünde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce yaklaşık 2 ay önce yetiştirme yurdunun yenilenmesi amacıyla başlatılan 'Bir Oda da Sizden' kampanyasına destek veren hayırseverler plaketle ödüllendirildi. 

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yetiştirme yurdunda düzenlenen plaket törenine, Vali Mustafa Malay, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, hayırsever işadamları ve yurtta kalan çocuklar katıldı. Törende yaptığı konuşmada bütün Aydınlılar'ı hayır yapmayı davet eden Vali Malay, hayır işlemenin insanı mutlu ettiğini söyledi. Türkiye'nin en büyük zenginliği ve servetinin çocuklar olduğunu ifade eden Malay, "Devlet ve millet olarak bütün gücümüzle çocuklarımızın yanında yer alalım. Çocuklarımızın ellerinden hem devlet hem de birey olarak tutarsak, ülkemizin geleceğine hayırlı birer birey yetiştirmiş oluruz. Elinden tutmadığımız çocuklarımız bizden göremediği sevgiyi sokaklarda arayarak, vatana millete zararlı birey de olabilirler. Hayatta mutlu olmak, kazadan beladan uzak durmak istiyorsanız mutlaka hayır yapın" dedi. 

Konuşmasında çocuklara da seslenen Vali Malay, "Devlet ve vatandaşlar sayesinde her türlü isteğiniz yerine getirilmektedir. Bunu iyi değerlendirin. Bizim sizden tek bir isteğimiz var. Oda çok çalışarak vatana, millete yararlı birer birey olmanızdır. Bugün belki dışarıda oyun oynamak size göre çok hoş gelebilir. Fakat eğitim döneminde ders çalışmak yerine dışarıda oyun oynayanlar bugün kafalarını duvarlara vuruyorlardır. Sizde ilerde kafanızı duvarlara vurmamak istiyorsanız, imkanınız varken derslerinize iyi çalışın" diye konuştu.
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet ise, 1978 yılında faaliyete geçen yurdun bugüne kadar hiç tadilat görmediğini söyledi. Yurdun tadilat işleri için kendi bütçelerini zorladıklarını fakat karşılarına büyük bir maliyet çıktığını kaydeden Çenet, "Sayın Valimizin öncülüğünde Aydın'daki bütün işadamlarımıza, sivil toplum örgütlerimize çağrıda bulunarak kimsesiz çocuklarımıza yardımda bulunmalarını talep ettik. Bu talebimizi olumlu karşılayan Aydınlı hayırseverler bizlere dün olduğu gibi bugünde yardımcı oldular. Yurdumuzun yataklarını, masalarını, tabanlarını ve badanasını bu şekilde yeniledik. 28 yıldır tadilat görmeyen yurdumuzu hayırsever vatandaşlarımızın sayesinde yeniledik. Bu hem çocuklarımız için, hem de bizim için çok iyi oldu. Bizlerin çağrısına kulak verip de yurdumuza katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından yetiştirme yurduna yardımda bulunan hayırsever vatandaşlara, yurtta kalan kimsesiz çocuklar tarafından plaketleri verildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 12:02:54
Güncelleme :13 Haziran 2006 Salı 12:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?